Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan tutkitut uimarannat täyttivät laatuvaatimukset

Jaa

Viikolla 26 on otettu Vaasan kaikilta yleisiltä uimarannoilta (13 kpl) seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet. Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset. Kaikkien uimarantojen sinilevätilannetta on seurattu tehostetusti lämpimän ja leutotuulisen sään sekä lämmenneen meriveden vuoksi.

Kuva: Vaasan kaupunki/Kaspian Knuutila
Kuva: Vaasan kaupunki/Kaspian Knuutila

Uimavesinäytteitä on otettu 27.6. ja 28.6.2022 kaikilta 13 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga, Merikaarron etelä- ja pohjoisranta sekä Säivänkangas Laihialla.

Paratiisisaaren uimarannalla havaittiin 28.6.2022 sinilevää rantavedessä. Paratiisisaaren uimarannalle asetettiin ”ei suositella uimista”-kyltti ja tilanteesta tiedotettiin mediassa ja kaupungin internetsivuilla.

Paratiisisaaren uimarantavedestä ei ole enää 1.7. havaittu sinilevää ja sinne asetettu kyltti on poistettu.

Vedenlaatua seurataan koko kesän ajan

Vaasan ja Laihian uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella 15.6. - 31.8.2022. Seuraavat näytteenottopäivät ovat 18.7.2022. ja 8.8.2022.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maarit Kantola, terveysinsinööri puh. 040-5551184 / terveysvalvonta@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki/Kaspian Knuutila
Kuva: Vaasan kaupunki/Kaspian Knuutila
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utkastet till detaljplan för enhetsskolan i centrum läggs fram – välkommen till ett möte för allmänheten i Dramasalen 9.8 kl. 16.305.8.2022 13:33:20 EEST | Tiedote

Under de närmaste åren kommer det att uppföras en ny skolhelhet för årskurserna 1–9 inom den finskspråkiga grundläggande utbildningen i Vasa centrum. Detta kräver ändringar också i områdets detaljplan. Ett utkast till ändrad detaljplan läggs fram offentligt för perioden 10–23.8. Planläggningen ordnar ett möte för allmänheten i huvudbibliotekets Dramasal tisdag 9.8 kl. 16.30, och då finns det möjlighet att träffa planläggarna och bekanta sig närmare med planförslaget.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme