Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan uimarannat täyttävät laatuvaatimukset – Mansikkasaari toistaiseksi uimakiellossa

Jaa

Maanantaina 22.7. otettujen uimavesinäytteiden mukaan Vaasan kaikkien uimarantojen (14 kpl) vedet täyttivät laatuvaatimukset. Mansikkasaari pidetään edelleen suljettuna.

Onkilahteen tapahtuneen jätevesivuodon takia Mansikkasaaren uimaranta on toistaiseksi uintikiellossa.

- Bakteeritulosten osalta näyttää nyt hyvältä. Olemme saaneet ohjeistusta Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ja etenemme sen mukaan. Mansikka- ja Hietasaaresta on otettu tänään lisänäytteet, joiden tulokset tulevat perjantaina 26.7., kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Liitteenä olevasta taulukosta löytyvät tulokset suomeksi ja ruotsiksi.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen (14 kpl) vedenlaatua uimakaudella 15.6. - 31.8.2019. Näytteenottopäivät ovat 24.6., 22.7. ja 12.8.2019.

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, maarit.kantola@vaasa.fi, puh 040- 5551184

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaskiluotoa kehitetään: uusilla katulinjauksilla erotetaan työpaikka- ja raskaan liikenteen reitit11.12.2019 11:00:00 EETTiedote

Vaskiluodossa Reininkadun alueelle on tulossa muutoksia uuden asemakaavan myötä. Asemakaavaehdotuksessa esitetään, että osa Teollisuuskatua suljetaan liikenteeltä, jotta Wärtsilän teknologiakeskuksen ja logistiikkakeskuksen väliin voidaan rakentaa yhdyskäytävä. Suomen sokerin alueelle osoitetaan uusi liikennereitti Reininkadulta Kaarlentien kautta Teollisuuskadulle.

Vasklot utvecklas: rutterna för trafiken till arbetsplatserna och den tunga trafiken skiljs åt från varandra med nya gatusträckningar11.12.2019 11:00:00 EETTiedote

I och med en ny detaljplan blir det ändringar på Reinsgatans område i Vasklot. I detaljplaneförslaget föreslås att en del av Industrigatan stängs för trafik, så att en förbindelsekorridor kan byggas mellan Wärtsiläs teknologicentrum och logistikcentrum. Till Finska Sockers område anvisas en ny trafikrutt från Reinsgatan via Karlavägen till Industrigatan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme