Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan uimarannat täyttävät laatuvaatimukset

Jaa

Vaasassa ja Laihialla maanantaina 28.6.2021 otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu kaikilta Vaasan 12 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Vikinga sekä Merikaarron etelä- ja pohjoisranta. Lisäksi näytteet on otettu Laihian Säivänkankaan uimapaikalta.

Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Katso taulukosta tarkemmat tulokset (liite).

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen vedenlaatua uimakaudella 15.6.-31.8.2021. Näytteenottopäivät ovat 28.6., 19.7. ja 9.8.

Sinileväesiintymiä ei ole todettu

Sinileväesiintymiä ei todettu näytteenoton yhteydessä yleisillä uimarannoilla Vaasassa ja Laihialla.

Lämpimien ja tyynten säiden jatkuessa sinileviä voi esiintyä uimavedessä. Sinilevät voivat esiintyä vedessä hippusina tai värjätä veden vihreäksi.

– Seuraamme yleisten uimarantojen uimaveden sinilevätilannetta ja tiedotamme tilanteesta. Sinilevän määrä vedessä voi kuitenkin vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse aina arvioida silmämääräisesti uimavettä ennen uimista. Jos havaitsee uimavedessä esimerkiksi normaalista poikkeavaa väriä, hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta uimarannan ylläpitäjälle tai kunnan terveydensuojeluviranomaiselle, kertoo terveysinsinööri Maarit Kantola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, p. 040 555 1184, maarit.kantola@vaasa.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme