Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan uimarantojen uimaveden vuosittainen laadun seuranta alkaa 8.6 

Jaa

Uimarantojen vuosittaiset näytteenotot aloitetaan tämän kesän uimakauden alkamisen myötä 8.6.2020. Uimarannat ovat normaalisti auki, mutta rannan käyttäjien on huomioitava poikkeustilanteen ohjeistukset.

Ympäristöterveydenhuolto seuraa vuosittain 14 uimarannan vedenlaatua Vaasassa ja Laihialla uimakaudella 15.6.–31.8. Näytteenottopäivät vuonna 2020 ovat 8.6., 29.6., 20.7. ja 10.8. Näytteet otetaan liitteenä olevan seurantakalenterin mukaisesti. 

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (177/2008) laatuvaatimusten mukaan uimaveden yksittäiselle valvontatutkimukselle on asetettu seuraavat toimenpiderajat:   

  • suolistoperäiset enterokokit on oltava alle 200 pmy/100 ml,  
  • Escherichia coli on oltava alle 500 pmy/100 ml ja  
  • syanobakteereja (sinileviä) ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.  

Tarkemmat tiedot määrityksistä liitteessä. 

Vaasan kaupungin ympäristöosasto tiedottaa tuloksista. Jos vesi ei täytä laatuvaatimuksia, otetaan uusintanäyte mahdollisimman pian. Lisäksi poikkeustilanteissa uimaveden laadusta voidaan ottaa tehostetusti ylimääräisiä näytteitä.  

Uimarannat auki, poikkeustilanteen ohjeistukset huomioitava 

Ympäristöosaston mukaan koronavirusepidemiasta huolimatta tulevaan uimakauteen on kuluttajaturvallisuuden ja uimarantojen veden laadun valvonnan osalta varauduttava toistaiseksi kuten normaalioloissa. Valtioneuvoston sulkemislinjaus ei ole missään vaiheessa koskenut yleisiä uimarantoja muuten kuin niillä sijaitsevien yleisten tilojen, kuten pukeutumis- tai saunatilojen osalta. Yleiset uimarannat on rinnastettu lenkkipolkuihin, jotka ovat kaikille avoimia.  

Tämänhetkisen tiedon mukaan riski saada koronavirus luonnonvesissä uimisen välityksellä arvioidaan olevan alhainen. Riski liittyy lähinnä uimareiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen, jos uimassa tai yleisellä uimarannalla on samaan aikaan koronavirusta levittävä henkilö. – Seuraamme Vaasassa valtakunnallisia ja alueellisia viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme asiasta tarvittaessa, ympäristöinsinööri Ulla Udd kertoo. 

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (SUH) on antanut seuraavat ohjeet uimarantojen käyttäjille 

1. Kipeänä jää kotiin!  

2. Vältä ruuhkaisia rantoja.  

3. Nauti rannasta läheistesi kanssa, pidä muihin kahden metrin turvaväli rannalla ja vedessä.  

4. Niistä ja yski rannallakin nenäliinaan. Muista hyvä käsihygienia WC:ssä, ulkoliikuntapaikoilla ja lasten leikkipaikoilla.  

5. Pidä huoli ympäristöstäsi. Huolehdi roskat roska-astioihin tai vie mukanasi.  

6. Tutustu uimarannan infotauluun ja toimi rannan ohjeiden mukaan. Rantapelastaja ohjeistaa tarvittaessa. 

Uimarannan ylläpitäjän on informoitava uimarannan ylläpidosta kyltein 

Mikäli uimarannan ylläpitäjän toiminta on keskeytetty Covid-19 viruksen takia, voi uimarannan sulkea siihen saakka, kunnes toiminta taas jatkuuYlläpitäjän täytyy laittaa rannalle infokyltti ja tiedottaa kävijöillejos uimavettä ei valvota ja muutoinkin, ettei rannalla ole toistaiseksi ylläpitoa.  

Yhteydenotot   

Vaasan kaupungin puhelinvaihde puh. 06 325 1111 tai sähköpostitse terveysvalvonta@vaasa.fi  

 

 

Yhteyshenkilöt

ympäristöinsinööri Ulla Udd, puh. 040 505 5662, tai Vaasan kaupungin puhelinvaihde puh. 06 325 1111, tai sähköpostitse terveysvalvonta@vaasa.fi  

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme