Vaasan Oy

Vaasan uudenlaiseen yhteistyöhön nuorten ja opiskelijoiden kanssa

Jaa
Vaasan Oy on aloittanut uusia yhteistyöhankkeita nuorten ajatushautomo Innokampuksen sekä Muotoiluinstituutin kanssa. Kumppanuudet tähtäävät uusien tuote- ja pakkauskonseptien luomiseen tulevaisuuden leivälle.

Innokampuksen ja Vaasanin yhteistyön tavoitteena on oppia milleniaalien leivänkäytöstä, ajatuksista ja toiveista leivän suhteen. Nuoret pääsevät pohtimaan, miten leipä muuttuu innostavammaksi, miltä tulevaisuuden leipä näyttää ja millainen leipäpakkaus tarttuisi hyllyltä mukaan.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa tehtävä hanke keskittyy puolestaan pakkausmuotoiluun. Pakkausuudistushankkeessa Muotoiluinstituutin opiskelijat suunnittelevat Vaasan Isopaahto -paahtoleiville uudet pakkaukset, jotka tulevat kauppoihin syksyllä.  

Yhteistyö ajatushautomon ja muotoilun opiskelijoiden kanssa on Vaasanille uusi avaus sidosryhmäyhteistyössä.

”Joukkoinnovointi nuorten kanssa on hieno tapa osallistaa meille tärkeitä kohderyhmiä. Samalla se tukee perinteisiä kuluttajatutkimuksia. Uskomme myös nuorten suunnittelunalkujen kykyyn tuoda meille jotain aivan uutta pakkauskehitykseen. Yhteistyömme nuorten ja opiskelijoiden kanssa tarjoaa tuulahduksen erilaisia ideoita ja näkemyksiä”, kertoo Minna Turunen, Vaasan Oy:n projektipäällikkö.

”Haluamme leivän pysyvän nuorten lautasilla ja tarjota uusille polville sellaisia vaihtoehtoja, jotka heitä kiinnostavat. Yhteistyö Innokampuksen kanssa antaa meille väylän keskustella nuorten kanssa heidän ajatuksistaan ja ideoistaan leivän suhteen. Tämä arvokas näkemys auttaa meitä tuotekehityksessä ja uusien leivän käyttötapojen ja konseptien luomisessa.”

Muotoiluinstituutin opiskelijoiden suunnittelemat leipäpakkaukset tulevat kauppojen hyllyille syksyllä 2017.

Lisätietoja:

Minna Turunen
Vaasan Oy
projektipäällikkö
minna.turunen@vaasan.com
puh. 0204 46 2163

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Oy
Salmisaarenaukio 1
00180 Helsinki

020 446111http://www.vaasan.fi/

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä kahdeksassa leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 176 miljoonaa euroa.
www.vaasan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Oy

Vaasan Oy:n elokuussa käynnistämät yt-neuvottelut ovat päättyneet12.10.2018 09:30:00 EEST | Tiedote

Julkaisuvapaa 12.10.2018 klo 9.30 Vaasan Oy:n 27.8.2018 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 8.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena päädyttiin kahvileivän irtotuotteiden valmistuksen lopettamiseen Kuusankosken ja Kiimingin leipomoissa. Neuvottelut johtivat 13 vakinaisen työsuhteen päättymiseen, minkä lisäksi 6 työsuhdetta päättyy muilla järjestelyillä. Neuvotteluiden alkaessa vaikutusten arvioitiin johtavan enintään 19 henkilön irtisanomiseen. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 104 henkilöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kahvileivän irtotuotteiden valmistus Kuusankoskella ja Kiimingissä loppuu 31.1.2019 mennessä. ”Kauppojen paistopisteissä tapahtuva leipomotuotteiden paisto on viime vuosina kehittynyt isoin harppauksin, minkä vuoksi nyt lopetettava irtotuotteiden toimintamallimme on menettänyt kilpailukykynsä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme eli pakatun tuoreen leivän valmistukseen. Toiminnan

Helsinkiläinen Anna Häkämies on Vuoden Kotileipuri18.9.2018 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläinen Anna Häkämies pokkasi ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden Kotileipuri -tittelin. Hänen leipomansa Hito hapan ruisleipä erottui viiden finalistileivän joukosta omintakeisella maullaan ja rapealla kuorellaan. Elintarvikealalla tuotekehityspäällikkönä toimiva Häkämies on urbaani leipuri, joka on itse laittanut alulle käyttämänsä juuren ja paistaa ruisleipänsä tavallisessa sähköuunissa.

Leipäinnovaatiosta energiaa lapsen ja koululaisen arkeen21.8.2018 12:30:00 EEST | Tiedote

Välipalojen rooli päivän ruokarytmissä on tärkeä. Parhaimmillaan fiksusti koottu välipala tuo sopivan määrän terveellistä lisäenergiaa aterioiden väliin ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan välipaloja syödään päivittäin kuitenkin vain alle puolessa lapsiperheistä (46 %). Vaasanin uutuus, Snäkki-välipalaleipä, tarjoaa helpon vaihtoehdon välipalahetkiin.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye