Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan uusi skeittipuisto aukeaa 2.10. 

Jaa

Vaasan uusi skeittipuisto avataan yleisölle lauantaina 2.10., Vaasan syntymäpäivänä.

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari

Noin 1 000 neliömetrin suuruinen betoninen skeittipuisto on rakennettu Onkilahden toimintapuistoon Vöyrinkaupungin puolelle, Pitkänkadun päähän parkkialueiden pohjoispuolelle. 

Puiston suunnittelussa on ollut aktiivisesti mukana myös paikallisen skeittiseuran jäseniä.

- Saimme suunnittelussa otettua hyvin huomioon kaikki eri katuskeittauksen tyylit. Puistoon saatiin elementtejä kaiken tasoisille harrastajille. Nousuja ja laskuja on eri kulmissa, ja myös kaarevia ramppeja löytyy eri kokoisina, kertovat kaupungin liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen sekä Vaasa Skate ry:n sihteeri Jussi Haapamäki.

Sijainti loistava: keskeinen ja helppo kulkea

Haapamäen mukaan on erityisen tärkeää, että Vaasaan saadaan nyt juuri ulkona sijaitseva skeittipuisto.

- Skeittikulttuuriin kuuluu vahvasti se, että aina ensisijaisesti skeitataan ulkona. Toivomme, että kunnollisen ulkopuiston myötä saadaan myös lisää aktiivisia skeittauksen harrastajia Vaasaan.

Lajin harrastajat olivat mukana myös valitsemassa skeittipuiston sijaintia yhdessä kaupungin edustajien kanssa.

- Sijainti Onkilahden puistossa on ihan loistava: sopivan keskeinen, tänne helppo kulkea joka puolelta Vaasaa, Haapamäki kuvailee.

Lehtosen mukaan uudessa skeittipuistossa yhdistyvät hienosti kaupunkikulttuuri, liikunnallinen harrastaminen ja urheilu.

Maisemointityöt jatkuvat ensi vuoden puolella

Työt skeittipuiston ympärillä Onkilahden toimintapuistossa jatkuvat vielä syksyn ja ensi kevään ajan. Syksyllä toteutetaan laatoitustöitä, ja keväällä kalusteiden asennuksia ja istutuksia.

Skeittipuisto valmistui yhteistyönä yli hallintorajojen: skeittipuiston rakennuttajana toimii Vaasan kaupungin kuntatekniikka, investoinnin rahoituksesta vastaa kaupungin liikuntapalvelut ja skeittipuiston ylläpidosta vastaa sen valmistuttua kuntatekniikan liikuntapaikat-yksikkö.

Skeittipuiston kustannukset ovat 350 000 euroa. Urakoitsijana toimii Leikkiset Oy.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme