Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan uusin muraali valmistui Koulukadulle

Jaa

Vaasan kaupunkikuvaan on ilmestynyt elokuussa uusi muraali eli suuri seinämaalaus. Vaasalaiset taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain ovat luoneet Taiteiden yöstä inspiraationsa saaneen teoksen Koulukadulle, Vasa Övningskolan lukion ulkoseinään.

Muraalin toteuttivat taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain, kuva: Dragos Alexandrescu.
Muraalin toteuttivat taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain, kuva: Dragos Alexandrescu.

Uusi muraali sijaitsee Vasa Övningskolan lukion liikuntasalin länsipäädyssä Koulukadun ja Vaasanpuistikon risteyksessä, Koulukadun puolella. Suuri maalaus viimeisteltiin valmiiksi elokuun toisella viikolla.

Muraalin toteuttivat vaasalaistuneet taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain. Taiteiden yötä juhlistavaan teokseen kerättiin etukäteen vaasalaisilta ajatuksia siitä, mitä Taiteiden yö kaupunkilaisille merkitsee. Ajatukset on nyt sisällytetty teokseen, jossa voi nähdä ihmishahmoja ja tuttuja vaasalaisia rakennuksia ja paikkoja.

– Vaasalaisilta saamiemme vastausten mukaan Taiteiden yöstä tulee mieleen muun muassa rytmi, meri, värit, aurinko ja yhdessä oleminen, ja näitä teemoja on mukana teoksessa, kertoo Valentina Gelain.

Pääväreistä koostuvan geometrisen kuvion päällä voi erottaa myös tuttuja rakennuksia ja paikkoja, kuten Kotka-patsaan ja Vaasan kirkon tornin. Piirros koostuu yhdestä katkeamattomasta viivasta, joka alkaa meren aalloista ja päättyy purjeveneisiin.

30-vuotisen Taiteiden yön kunniaksi

Muraali on suuri maalaus, joka toteutetaan seinään tai muuhun pysyvään, julkiseen rakenteeseen.

– Uusi muraali on tarkoitettu juhlistamaan Taiteiden yötä, jota on vietetty kaupungissa jo 30 vuoden ajan, kertoo kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Vaasassa on toteutettu muraaleja aiemminkin. Suurimmat niistä ovat Vaasan paloaseman tornissa sekä maisemamaalaus Hartmaninkujalla. Tämän vuoden muraalihankkeen toteuttamiseen saatiin apuraha Gröndahlin säätiöltä.

Dragos Alexandrescun tekemä video muraaliprojektista: Black Box Genesis Mural for Vaasa Night of Arts 2020 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist
kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 044 564 469
ilkka.nyqvist@vaasa.fi

Kuvat

Muraalin toteuttivat taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain, kuva: Dragos Alexandrescu.
Muraalin toteuttivat taiteilijat Bekim Hasaj ja Valentina Gelain, kuva: Dragos Alexandrescu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme