Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan vanhusneuvosto haastaa ulkoilemaan vanhusten kanssa

Jaa

Osallistu Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaan ja lähde ulkoilemaan tutun tai tuntemattoman vanhuksen kanssa.

Moni iäkäs tarvitsee ulkoiluun apua ja seuraa – kaikki eivät uskalla lähteä yksin ulos esimerkiksi kaatumisvaaran takia. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Tänä vuonna kampanja on käynnissä 8.9.-8.10.2021.

– Vaasan vanhusneuvoston ja eläkeläisyhdistysten jäsenet osallistuvat kampanjaan lähtemällä ulkoilukaveriksi muun muassa kotihoidon asiakkaille ja oman yhdistyksen jäsenille. Jokainen meistä voi kysyä iäkästä naapuria tai tuttua ulkoilemaan kanssaan, vinkkaa Irmeli Mandell Vaasan vanhusneuvostosta.

Vie vanhus ulos -kampanjan nettisivuilta www.vievanhusulos.fi löytyy ulkoiluun erilaisia vinkkejä, kuten luontoelämysbingo ja sateenvarjojumppa.

Vanhusneuvosto vaikuttaa ikääntyneitä koskevissa asioissa heidän asemansa parantamiseksi ja palveluiden kehittämiseksi sekä järjestää ikääntyneille muun muassa virkistystapahtumia.

Ikäinstituutin ohjeita iäkkään ulkoilukaverille:

- Kysy iäkkäältä hänen mielipaikkojaan ja toiveitaan kävelyreitille. Huomioi esteettömyys, turvallisuus ja levähdyspaikkojen sijainti.

- Aloittakaa lyhyemmällä lenkillä, jos edellisestä ulkoilusta on aikaa.

- Huolehdi, että iäkäs on syönyt jotakin ennen lähtöä. Pieni eväs ja oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan.

- Varmista, että iäkkäällä on säänmukaiset ja ulkoiluun sopivat varusteet sekä tarvittavat apuvälineet ja lääkkeet mukana.

- Ota kännykkä mukaan varmuuden vuoksi.

- Saata iäkäs turvallisesti kotiin.

- Vältä ulkoilua, jos tunnet itsesi kipeäksi.

- Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

- Käytä kasvomaskia lähikontakteissa.

- Vältä ruuhkaisia paikkoja.

https://www.vievanhusulos.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vapaaehtoistyön koordinaattori Senni Korhonen, puh. 040 197 8216, senni.korhonen@vaasa.fi
Vaasan vanhusneuvoston edustaja Irmeli Mandell, puh. 0500 367 685, irmeli.mandell@gmail.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme