Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vad händer i biblioteket på Laina-dagen 8.2

Dela

På Laina-dagen 8.2 publiceras Vasa stadsbiblioteks Läsutmaning till havs för år 2021. I Lillkyros bibliotek börjar de traditionella Helmi-veckorna 8-21.2. Vasa stadsbibliotek får också en Finlandia Kirja-insamlingspunkt, dit man kan föra böcker som man vill ge bort.

På Laina-dagen 8.2 publiceras Vasa stadsbiblioteks Läsutmaning till havs för år 2021. Utmaningen innehåller tio punkter och tio olika texter. Lästips som passar till de olika punkterna hittar du lätt i biblioteket, online-biblioteket eller Boksampo. Utmaningspunkterna hittar du på bibliotekets webbsida.

I biblioteket i Lillkyro börjar de traditionella Helmi-veckorna 8-21.2. I år ordnas under Helmi-veckan egna utlåningskampanjer. Du kan bl.a. låna överraskningskassar med kvällssagor eller blindträffsböcker för vuxna!

Vidare pågår under Helmi-veckorna teckningskampanjen ”Jag läser”, som är avsedd för barn i alla åldrar. Du kan där hemma rita t.ex. hurdana böcker du gillar att läsa och var och med vem. Du kan sedan hämta din teckning till biblioteket, där de sammanställs till en gemensam utställning. Till Lillkyros bibliotek har också gjorts en stig av dikthjärtan. Kom och räkna hur många hjärtan det är och deltag i utlottningen på bibliotekets webbsida.

Skänk bort böcker – hämta dem till insamlingspunkten och ge dem ett nytt liv!


Vasa stadsbibliotek inleder ett samarbete med antikvariatet Finlandia Kirja. Om du har flera böcker som du vill ge bort, men som inte är lämpliga att skänka till bibliotekets samlingar eller i hyllan med bytesböcker kan du skänka dem till Finlandia Kirja.

I huvudbiblioteket kommer att finnas en insamlingspunkt, där du i en transportlåda kan packa de böcker som du skänker bort. Då transportkvoten är fylld skickas den till Finlandia Kirja. Du får som belöning för ett parti på minst tio böcker en ”lässedel” med en presentkortskod www.finlandiakirja.fi till nätbutiken. Man får också skänka bokpartier med mindre än tio böcker, men för dem får man ingen lässedel.

Då du för böcker till insamlingspunkten fyller du samtidigt i och undertecknar ett dokument, där du uppger dina kontaktuppgifter och godkänner villkoren på andra sidan. Finlandia Kirja sätter de donerade böckerna antingen till försäljning i sitt antikvariat eller så återanvänds de och används i tillverkningen av ekologiskt isoleringsmaterial. Men i vilket fall som helst så går alla donerade böcker till återanvändning och fortsätter sitt liv på nytt sätt.

Nyckelord

Kontakter

Läsutmaning, Helmi-veckorna: Servicechef Anna Pakka, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 040 1824289, anna.pakka@vaasa.fi

Finlandia Kirja-samarbetet: Servicechef Marja Mikola, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 06 325 3521, marja.mikola@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum