Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Väestöhälyttimiä testataan Helsingissä maanantaina 7.3.2022

Jaa

Väestöhälytysjärjestelmän toimivuutta testataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 12:00 soittamalla kokeilumerkki. Kokeilumerkki ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä.

nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia)
nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia)

Vaara- ja hätätilanteissa viranomaiset varoittavat väestöä uhkaavasta, välittömästä vaarasta yleisellä vaaramerkillä ja vaaratiedotteella. Vuosikymmeniä kestäneen käytännön mukaan väestöhälytysjärjestelmän toimivuutta testataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 12:00 soittamalla kokeilumerkki, eli yhtämittainen tasainen hälyttimen ääni, joka kestää 7 sekuntia. Kokeilumerkki ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä.

Maanantaina 7.3. klo 12.00 kuultava kokeilumerkki poikkeaa vaaratilanteesta varoittavasta yleisestä vaaramerkistä, joka on yhden minuutin pituinen nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia) tai kuuluttamalla annettava varoitus. Yleiseen vaaramerkkiin liittyy myös aina vaaratiedote, joka luetaan kaikilla radiokanavilla ja tarvittaessa näytetään YLE:n, MTV3:n ja Nelosen teksti-TV:n sivulla 112 sekä televisio-ohjelmissa ruudun yläreunassa juoksevana tekstinä. 

Helsingin pelastuslaitos on saanut viime päivinä paljon kyselyjä väestönsuojelusta ja on siksi koonnut nettisivuilleen vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin: https://www.hel.fi/pela/fi/vaestonsuojelu/ Pelastuslaitos myös vastaa kaupunkilaisten kysymyksiin päivystävän palotarkastajan neuvontanumerosta puh. 09-310 31203 arkisin kello 9-11 ja 12-14 sekä sähköpostitse kello 9-15 osoitteessa palotarkastaja@hel.fi.

 

Lisätietoja vaaramerkistä: https://pelastustoimi.fi/koti-ja-arki/hatatilanne/vaaramerkki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia)
nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia)
Lataa
Kiinteä väestönhälytin. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Kiinteä väestönhälytin. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Eläinpelastusyksikkö hälytetään 1.4. alkaen hätänumeron 112 kautta14.3.2022 12:08:36 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin pelastuslaitos siirtyy eläinpelastustehtävien osalta valtakunnalliseen toimintamalliin 1.4.2022 lähtien. Huhtikuusta lähtien eläinpelastusyksikkö hälytetään tehtäville hätäkeskuksen tekemän riskinarvion perusteella. Pelastuslaitoksen aiemmin tarjoama eläimiin liittyvä puhelinneuvonta päättyy. Jatkossa eläinpelastusyksikön toiminnassa painottuu lakisääteisten tehtävien hoitaminen.

Helsingissä pelastustoimen ja ensihoidon tehtävämäärät ovat kasvaneet17.2.2022 16:51:57 EET | Tiedote

Pelastuslaitoksen tunnuslukuja -raportti on päivitetty vuoden 2021 tiedoilla. Tilastot kertovat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen toiminnasta. Kuinka usein pelastusyksikkö eli tuttavallisemmin paloauto, hööki, sammutusauto, pelastusauto, pelastusyksikkö, sammutusyksikkö lähtee hälytysajoon ja kuinka paljon hälytystehtäviä on? Entä ambulanssi? Ensihoitajat lähtevät ensihoitotehtäville moninkertaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme