Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vähässäkyrössä juhlitaan kesän avajaisia rautakauden tyyliin

Jaa
Vähänkyrön ja Cafe Kanttorilan kesän avajaistapahtumaa vietetään lauantaina 11.6.2022. Avajaistapahtuma Aikamatka Vähänkyrön rautakauteen on osa Vähänkyrön kesän tapahtumien isompaa kokonaisuutta ja historiaan liittyvien tapahtumien kirjoa.

Vähänkyrön kesä starttaa Cafe Kanttorilan pihapiirissä lauantaina 11.6. klo 12 alkaen. Tapahtumassa on mukana monenlaista ohjelmaa rautakauden teemaan liittyen. 

- Kyrönmaalla on Suomen tihein muinaisjäämistö. Tänä kesänä mielikuvitusta ruokkiva rikas historia näkyy myös kesän tapahtumissa, joista löytyy koettavaa koko perheelle, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho. 

Tekemistä koko perheelle  

Savilahti-talon pihapiirin valtaavat viikingit klo 12-18 ja koko perheen toimintarasteilla on mahdollista kokeilla pehmomiekkailua ja jalkajousella ampumista. Tapahtumassa voi tutustua lisäksilankojenvärjäykseen sekä lautanauhojen tekoon. Paikalla on myös kulttuuriperinteen ja magian inspiroimia tuotteita valmistavaKäreitär. 

Maailmanperintöopas Vesa Heinonen luennoi klo 15 aiheesta Vähäkyrö ja Kyrönjokilaakso 1000 vuotta sitten. Luentoa ja tapahtumaaelävöittävät eteläpohjalainen historianelävöittämisyhdistys Faravidin Sudet Ry miekkailunäytöksillä. 

Nälän yllättäessä Vähäkyrö-seura myy lohikeittoa Savilahti-talolla 80 ensimmäiselle nälkäiselle ja Cafe Kanttorila palvelee herkkusuita klo 12-18. 

Rautakauden ja historian inspiroimia tapahtumia pitkin kesää 

Vähänkyrön kesän tapahtumat jatkuvat avajaistapahtuman jälkeen historiallisella teemalla läpi kesän.  

Tulevia tapahtumia ovat muun muassa: 

  • Vähänkyrön Perinnepäivä 2.7.2022 klo 12-15 
  • Käreittären mystinen aikamatka rautakautiselle Kaavontönkälle 7.7.2022 sekä 21.7.2022 klo 17 
  • Birgit Nurmelan tunnelmallinen aistikävely patikkapolulla 14.7.2022 klo 17 

Lisäksi heinäkuussa keskiviikkoisin Pläkkyrin ja savitaitelijan työnäytöksiä klo 15PläkkyrimuseoFyrryssä. Cafe Kanttorilaja PläkkyrimuseoFyrry ovat avoinna ti-su 10.6.-14.8.2022 klo 12-18. 

Yhteyshenkilöt

Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho, Vaasan kaupunki, puh. 050 326 8877, suvi.aho@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme