Espoon kaupunki - Esbo stad

Vähävaraisille tarkoitettuja maksuttomia kasvomaskeja jaetaan Espoon sosiaalitoimistossa ja järjestöjen toimipisteissä

Jaa

Jakelu alkoi tänään 17.8. aamupäivällä. Kasvomaskeja saa pienen määrän kerrallaan: yhdelle henkilölle jaamme kerralla 25 kertakäyttömaskia. Kangasmaskeja saamme jakeluun tämän viikon lopulla.

Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille espoolaisille, jotka eivät pysty omin varoin hankkimaan maskeja. Muut espoolaiset hankkivat maskinsa itse. Lähdemme liikkeelle luottamukseen perustuvasta mallista, jossa vähävaraisuutta ei tarvitse todistaa maskien jakelupisteissä.

THL:n kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita, joten maksuttomia maskeja jaetaan 15 vuotta täyttäneille.

Jakelupisteet

Espoon keskus

Espoonlahti

Leppävaara

Matinkylä

Tapiola

Seuraamme, miten kasvomaskien jakelu lähtee käyntiin ja muutamme toimintamallia tarvittaessa.

Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee maskin käyttämistä, kun liikut joukkoliikenteessä, kun olet matkalla koronavirustestiin ja kun palaat matkalta riskimaasta. Voit käyttää maskia julkisilla paikoilla muissakin tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

On tärkeää, että käytät kasvomaskia oikein. Tutustu ohjeisiin THL:n verkkosivuilla:

Koronavirus ja Espoon palvelut: www.espoo.fi/koronavirus

Hallitus antoi 13.8.2020 periaatepäätöksen siitä, että kuntien tulee järjestää kasvomaskit ilmaiseksi kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville.

Lisätiedot:
Aikuisten sosiaalipalvelujen päällikkö Tapio Nieminen, p. 050 328 6764
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme