LOGOMO

Vähävaraisten joulujuhla kutsuu tuhat ruokailijaa Logomoon

Jaa

Vähävaraisten joulujuhla järjestetään Logomossa maanantaina 23. joulukuuta, jolloin Logomo-saliin katetaan perinteinen jouluateria tuhannelle ruokailijalle. Logomo kumppaneineen tarjoaa sekä tilat että osaamistaan ilmaiseksi käyttöön, jotta hyvänmielen jouluperinne saa jatkoa. Tilaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Operaatio Ruokakassi ry yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

– Logomossa on kaikki viimeisen päälle laitettu: on pöytäliinat ja posliinit. Koristelu on iso osa juhlaa, toiminnanjohtaja Jari Niemelä sanoo. Kuva: Operaatio Ruokakassi ry
– Logomossa on kaikki viimeisen päälle laitettu: on pöytäliinat ja posliinit. Koristelu on iso osa juhlaa, toiminnanjohtaja Jari Niemelä sanoo. Kuva: Operaatio Ruokakassi ry

Vähävaraisten joulujuhla järjestetään tänä vuonna jo 24. kerran, ja Logomoon illallinen katetaan nyt seitsemättä kertaa. Erillistä ilmoittautumista joulujuhlaan ei ole vaan mukaan mahtuu tuhat ensimmäistä ruokailijaa.

– Ennen Logomoa joulujuhla vähävaraisille järjestettiin Puolalan koululla, jossa tilan pienemmän koon vuoksi piti järjestää kaksi kattausta. Logomossa kattaukseen mahtuu kerralla tuhat ruokailijaa eikä kukaan ole jäänyt ulkopuolelle, kertoo tapahtumaa järjestävän Operaatio Ruokakassi ry:n toiminnanjohtaja Jari Niemelä.

Tilaisuus alkaa kello 17 ohjelmalla. Turun kaupunginjohtajan Minna Arven tervehdyksen ja arkkipiispa Tapio Luoman puheen jälkeen luvassa on tanssiryhmän esitys sekä tuttuja joululauluja Leonard Stenroosin esittämänä. Myös lapsille on suunniteltu omaa ohjelmaa.

Logomo kumppaneineen tarjoaa tilat juhlalle

Logomo yhteistyökumppaneineen tarjoaa sekä tilat juhlaväen käyttöön että osaamistaan tapahtuman järjestämiseksi. Jokaiselle kumppanille on kunnia-asia olla perinteessä mukana.

– Valmistelut tehdään kuin missä tahansa gaalassa. Mahdollisuudesta osallistua tilaisuuden järjestämiseen tulee aidosti hyvä mieli, sanoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

­– Turvallisuuspuolestamme huolehtiva Securitas on luvannut järjestyksenvalvojiaan tapahtumaan, ja Sunborn Catering keittiötilat. KLV-palvelut huolehtii Logomon siivouksesta ja Bright puolestaan tilaisuuteen tarvittavan esitystekniikan palveluista. Työntekijöille maksetaan toki normaalisti palkkaa, mutta Operaatio Ruokakassille siitä ei kerry mitään kuluja, Rytsä kertoo.

Vähävaraisten joulujuhla Logomossa toteutetaan lähes 300 vapaaehtoisen voimin. Oman panoksensa juhlien järjestämiseen antavat järjestyksenvalvojien lisäksi keittiöhenkilökunta, tarjoilijat, salin puolella auttavat ja ruokakuljetuksista huolehtivat ammattilaiset.

– Vapaaehtoisia on ollut tarjolla paljon, ihmisiltä löytyy hyvää mieltä ja halua auttaa. Myös Logomon lahjan arvo on huikean iso, kiittää Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä.

Juhlan tuntu syntyy viimeistelystä

Juhlaan saadaan lahjoituksina komea kattaus perinteisiä joulupöydän antimia.

– Saamme lahjoituksina muun muassa yli 800 kiloa laatikoita, 80 kiloa lohifileitä, 120 kiloa rosolliaineksia ja yli 300 kiloa kinkkua ja kalkkunaa, kertoo Niemelä.

Tärkeää on Niemelän mukaan juhlassa myös silmänruoka: juhlatunnelmaan panostetaan sekä kattauksessa että tilan koristelussa. Servietit taitellaan pöytiin ja kukat asetellaan paikoilleen.

– Logomossa on kaikki viimeisen päälle laitettu: on pöytäliinat ja posliinit. Koristelu on iso osa juhlaa, Niemelä sanoo.

Vähävaraisten joulujuhla järjestetään Logomossa maanantaina 23.12.2019 kello 17. Paikalle voi saapua kello 16–17.30.

 

Operaatio Ruokakassi ry on vuonna 2008 perustettu turkulainen pääosin vapaaehtoisvoimin toimiva avustusjärjestö. Operaatio Ruokakassin tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi yhdistyksen kanssa yhteistyössä toimivien seurakuntien kautta vähävaraisille ihmisille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Rytsä
Toimitusjohtaja, Logomo
050 596 0773
paivi.rytsa@logomo.fi

Jari Niemelä
Toiminnanjohtaja, Operaatio Ruokakassi ry
045 150 2250
jari.niemela@operaatioruokakassi.com

Kuvat

– Logomossa on kaikki viimeisen päälle laitettu: on pöytäliinat ja posliinit. Koristelu on iso osa juhlaa, toiminnanjohtaja Jari Niemelä sanoo. Kuva: Operaatio Ruokakassi ry
– Logomossa on kaikki viimeisen päälle laitettu: on pöytäliinat ja posliinit. Koristelu on iso osa juhlaa, toiminnanjohtaja Jari Niemelä sanoo. Kuva: Operaatio Ruokakassi ry
Lataa

Tietoja julkaisijasta

LOGOMO
LOGOMO
Köydenpunojankatu 14
20100 TURKU

029 123 4800http://www.logomo.fi

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii entisessä VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia. Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä 90 yrityksessä. Logomossa on myös taiteilijatyöhuoneita. Vuonna 2018 Logomossa järjestettiin yhteensä yli 1200 tilaisuutta ja kävijämäärä oli 320 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LOGOMO

Sunborn Eventsistä Logomon uusi pääomistaja30.10.2020 12:00:00 EET | Tiedote

Ravintola-, catering- ja tapahtuma-alan toimija Sunborn Catering Oy on ostanut Hartela Länsi-Suomi Oy:n osuuden turkulaisesta tapahtumakeskus Logomosta. Omistajavaihdos astuu voimaan 1. marraskuuta 2020. Samassa yhteydessä Sunborn Catering Oy muuttaa nimensä Sunborn Events Oy:ksi. Sunborn Events lähtee kehittämään Logomon palveluita Suomen ykköstapahtumatalona. Muutos ei koske Logomon Toimistot Oy:tä. Sen omistajana jatkaa Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme