Vaasan Sähkö Oy

Vähemmän sähkökatkoja katkaisijoilla

Jaa
Vaasan Sähköverkko asentaa syksyn aikana kymmenkunta katkaisijaa sähköverkkoonsa Laihialla, Mustasaaren Vikbyssä, Petsmossa ja Kunissa sekä Maalahden Bergössä ja Sorvarissa. Katkaisijat rajaavat mahdollisten sähkökatkojen vaikutuksia kytkemällä verkon viallisen osan pois, jolloin vian vaikutusalue pienenee. Ratkaisu otetaan käyttöön ensi vuoden aikana myös Raippaluodossa ja Björköbyssä.
Kuva: Vaasan Sähköverkko Oy
Kuva: Vaasan Sähköverkko Oy

Käytännössä ratkaisu vähentää paikallisesti katkojen määrää. Nyt suunniteltujen töiden vaikutuspiirissä on noin 4 000 Vaasan Sähköverkon asiakasta.

Katkaisijat ovat yksi älyverkon mahdollistamista ratkaisuista, joilla parannetaan sähkön toimitusvarmuutta.

- Verkkokatkasijat lisäävät sähköverkon älykkyyttä ja ovat nopea ja tehokas tapa vähentää asiakkaidemme sähkökatkoja, vahvistaa Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki.

Työ on arvoltaan noin 200 000 euroa ja muodostaa osan tämän vuoden noin 13 miljoonan investointipaketista Vaasan Sähköverkon jakelualueella. Asennusten valmistumisen jälkeen jakelualueella on lähes 50 verkkokatkaisijaa.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan Sähköverkko Oy
Kuva: Vaasan Sähköverkko Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme