Vaasan Sähkö Oy

Vahva asiakasmäärän kasvu siivitti alkuvuotta

Jaa

Aapeli-myrskyn aiheuttamista lisäkustannuksista ja leudosta lopputalvesta huolimatta Vaasan Sähkö -konserni onnistui tekemään hyvää tulosta vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Tammi-maaliskuussa konsernin liikevaihto oli 47,1 M€ liikevoiton ollessa 5,8 M€. Liikevaihdon muutos oli 5,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Omavaraisuusaste kohosi hiukan pysyen hyvällä tasolla (55,6 %).

Aapeli-myrsky aiheutti Vaasan Sähkö -konsernille lisäkustannuksia. Kuva: Christoffer Björklund
Aapeli-myrsky aiheutti Vaasan Sähkö -konsernille lisäkustannuksia. Kuva: Christoffer Björklund

Alkuvuosi oli tammikuuta lukuun ottamatta lämpötilaltaan merkittävästi edellisvuotta lauhempi, mikä näkyi niin energian myynnissä kuin sähkön siirrossakin.

Energian myynti

Sähköenergiaa myytiin tammi–maaliskuussa yhteensä 576 gigawattituntia (GWh), mikä on noin 7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Suurin muutos kokonaismyynnissä on havaittavissa kuluttajapuolella, jolla myytiin 13 prosenttia enemmän sähköä kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona. Tukkumarkkinoille myydyn sähkön osuus (43 GWh) sen sijaan laski reilusti.

Kaukolämmön myynnissä näkyivät lopputalven korkeammat lämpötilat. Tammi–maaliskuussa kaukolämpöä myytiin yhteensä 282 GWh, mikä on noin 8 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Sähkönsiirto

Tammi–maaliskuussa siirretyn sähkön määrä oli 4 prosenttia edellisvuotta alhaisempi. Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kokonaissiirron määrä oli 321 GWh. Sähkön toimitusvarmuutta heikensi vuodenvaihteessa riehunut Aapeli-myrsky, joka myös vaikutti merkittävästi vuoden ensimmäisen neljänneksen tulokseen.

Konsernin toimitusjohtaja Stefan Damlin on tyytyväinen tulokseen.

- Kasvava asiakasmäärä kertoo paitsi kilpailukykyisestä hinnasta, myös siitä, että Vaasan Sähkön mielikuva vahvistuu ympäri Suomen. Tätä todistavat myös säännöllisesti tekemämme tutkimukset tunnettuuden kehittymisestä.

Valtakunnallisella tasolla Vaasan Sähkön autettu tunnettuus kohosi alkuvuonna 53 prosenttiin, mikä osoittaa vahvaa kehitystä.

- Tulemme jatkossakin panostamaan imagon rakentamiseen ja vahvistamaan asemaamme Suomen kuluttajamarkkinoilla.

Valtakunnalliseksi toimijaksi pyrkineellä yhtiöllä onkin tällä hetkellä asiakkaita kaikissa Suomen kunnissa.

Yhtiön juuri hyväksytty strategia pureutuu energia-alan murrokseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

- Strategian toimeenpaneminen luo meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uskon vahvasti, että voimme vielä parantaa kilpailukykyämme ja tuoda lisäarvoa asiakkaille muuttuvilla energiamarkkinoilla, toteaa Damlin.

Vaasan Sähkö -konserni

1–3/2019

1–3/2018

Liikevaihto M€

47,1

44,7

Liikevaihdon muutos %

5,4

12,3

Liikevoitto M€

5,8

6,5

Liikevoitto %

12,3

14,5

Investoinnit M€

3,9

3,4

Omavaraisuusaste %

55,6

54,2

 

   

Sähkön myynti GWh

576

538

Kaukolämmön myynti GWh

282

306

Sähkönsiirto GWh

321

335

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aapeli-myrsky aiheutti Vaasan Sähkö -konsernille lisäkustannuksia. Kuva: Christoffer Björklund
Aapeli-myrsky aiheutti Vaasan Sähkö -konsernille lisäkustannuksia. Kuva: Christoffer Björklund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 140 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 146 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Korkea markkinahinta haastaa sekä sähkönkäyttäjiä että energiayhtiötä26.8.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Tammi–kesäkuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 126,2 miljoonaa euroa (83,3 M€). Haastava tilanne energiamarkkinoilla tuotti kuitenkin viime vuotta heikomman liikevoittoprosentin, joka jäi 5,4:ään (9,5 %). Omavaraisuusaste laski 49,1 prosenttiin (53,6 %). Tuloksen taustalla oli ennen kaikkea sähkön korkeat hankintakustannukset, jotka jouduttavat Vaasan Sähkön siirtymistä uudenlaisiin sähkötuotteisiin. Sähkökauppaa ei vielä ensimmäisen kuuden kuukauden aikana saatu kannattavaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme