Atena

Vahva romaani vanhustenhoidosta ja virheistä, joita ei saisi tapahtua

Jaa

Tiina Lifländer: Hyvä yö

Arvostelupäivä 18.8. 

Nanna tekee usein yövuoroja Kultarinne-hoitokodissa eikä saa unta töiden jälkeen. Lääkäri ei myönnä unilääkkeitä, ja jaksaminen on koetuksella. Iloa elämään tuovat yhteisomistajuus koirasta sekä parisuhde.

Kirjan toinen päähenkilö on kuolemaa tekevä Tyyne. Hän makaa Kultarinteen nurkkahuoneessa ja kalisuttaa sänkyä. Kukaan ei enää saa selvää Tyynen puheesta, mutta lukija palaa Tyynen muistoissa sota-aikaan ja avioliittoon Martin kanssa. Mutta mihin mies hävisi, entä perheen kaksi tytärtä, entä hyvä ystävä? Yö toisensa jälkeen Tyyne muistaa menneen kirkkaasti ja huutaa pelkoaan. Tummasilmäinen seisoo öisin hänen vierellään eikä löydä itsestään myötätuntoa vanhuutta kohtaan.  

Hyvä yö saattelee lukijan yöhön, jossa ei nukuta ja päivään, jonka unet ovat synkkiä. Unettomuus ja loppuunpalaminen, syyllisyys ja häpeä saavat oikean ja väärän rajat hämärtymään. Silloin saattaa löytää itsestään myötätuntoa eläintä kohtaan mutta ei vanhusta.

Puhutteleva romaani käsittelee väsymistä, väkivaltaa, kommunikaation merkitystä sekä katkeruuden ja mustasukkaisuuden vahingollisuutta. Se muistuttaa hienovaraisesti, että kaikki me vanhenemme eikä silloin ole sama, kuka valvoo yössä kanssamme.

Tiina Lifländer (s. 1976) on Imatralla syntynyt helsinkiläinen kirjailija. Hänen aiempi teoksensa Kolme syytä elää sai kiittävän vastaanoton. Kirjoittamisen lisäksi Lifländer harrastaa puutarhanhoitoa ja nauttii luonnossa liikkumisesta ja hyvästä ruuasta.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@atena.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Herttaisen perheenäidin roolin takaa agentti Sonja pyöritti vakoojarinkiä ja toimitti lännen ydinasesalaisuuksia Neuvostoliittoon10.10.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Tosielämän trillerien mestari Ben Macintyre kertoo 1900-luvun pelottomimmasta naisvakoojasta. Agentti Sonja kiersi maailmaa lapset helmoissaan, harhautti natseja ja Ison-Britannian vastavakoilua ja varasti lännen ydinasesalaisuudet. Älynsä ja viehätysvoimansa avulla hänen onnistui täpärästi välttyä kiinni jäämiseltä ja pitää myös kaikki vakoojapuolisonsa hengissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme