Vahvasti kasvava Aura Rakennus laajenee Tampereen ja Oulun seuduille

Jaa
Turun seudulla sekä Uudellamaalla jo toimiva Aura Rakennus -konserni laajenee Oulun ja Tampereen seudulle. Aura Rakennus Pirkanmaa ja Aura Rakennus Pohjois-Suomi ovat jo hankkineet ensimmäiset tonttinsa. Aura Rakennus kasvaa tavoitteidensa mukaisesti rakennusalan vaikeasta tilanteesta huolimatta.

Aura Rakennus Pohjois-Suomen kotipaikka on Oulussa ja Aura Rakennus Pirkanmaan Tampereella. Uudet yhtiöt tulevat toimimaan Oulun ja Tampereen lisäksi kummankin kaupungin lähialueilla. 

– Laajentuminen on strategiamme mukainen seuraava askel. Olemme asettaneet laajentumisen ehdoiksi tietyt taloudelliset virstanpylväät, jotka olemme saavuttaneet tavoiteaikataulussa, kertoo Aura Rakennuksen toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

Uusien tytäryhtiöiden perustaminen, oikean henkilöstön löytäminen ja operatiivisen toiminnan käynnistäminen vie aikaa, minkä vuoksi prosessi halutaan saada käyntiin nykyisestä taloustilanteesta huolimatta. Tytäryhtiöille haetaan parhaillaan paikallista johtoa ja nimityksistä kerrotaan alkukesästä.

– Vaikka asuntokauppa on hiljentynyt, emme ole missään kohtaan supistaneet hankekehityksemme toimintoja. Rakennusalalla investointipäätöksistä rakentamisen aloittamiseen voi mennä aikaa lähes vuosi. Siksi on tärkeää, että meillä on hankkeita vireillä, kun talous jälleen piristyy. Aktiivisen hankekantamme avulla pyrimme pitämään tuon ajan mahdollisimman lyhyenä, Kilpi sanoo.

Kasvukeskusten asuntorakentamisesta vauhtia laajentumiselle

Aura Rakennus laajentuu alueille, joissa kaupungistumisen vaikutukset näkyvät vahvimmin. Pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan sekä Turun ja Oulun seutujen yhteinen osuus koko maan asuntotuotannosta on lähes 90 prosenttia. 

Uudet tytäryhtiöt Tampereen ja Oulun seuduilla tulevat keskittymään asuntorakentamiseen niin kuin muutkin konsernin yhtiöt. Yhteistyöverkoston kautta yhtiöt ovat myös mukana kehittämässä logistiikka-, varasto- ja toimistohankkeita.

– Uudet tytäryhtiöt noudattavat konsernin yhteisiä arvoja, joista tärkeimpiä on ympäristöystävällinen rakentaminen. Haluamme olla kaikilla toiminta-alueillamme johtavia rakennusalan vihreän siirtymän ja kiertotalouden mahdollistajia, Kilpi sanoo.

Ensimmäiset kohteet Oulun asuntomessualueelle ja Tampereen Tesomaan

Aura Rakennus Pohjois-Suomen ensimmäiset kohteet rakentuvat Oulun vuoden 2025 asuntomessualueelle. Kahdelle tontille rakennetaan kolmikerroksisia kaupunkipientaloja. Tonteille nousee yhteensä 16 asuntoa, jotka ovat kooltaan 85–145 neliötä. Rakentaminen käynnistetään huhtikuussa 2024 ja talot valmistuvat kesäkuussa 2025. 

Aura Rakennus Pirkanmaa rakentaa Tampereen Tesoman alueelle kaksi kerrostaloa. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2024. Kohteisiin suunnitellaan monipuolinen asuntojakauma, ja niihin on valmistumassa noin 60 asuntoa.

Aura Rakennus on suomalainen rakennusalan konserni, joka on erikoistunut ympäristövastuulliseen rakentamiseen. Toimintamme ytimessä on hankekehitys, jota kautta tuotamme asiakkaillemme asunto-, palvelu- ja toimitilakiinteistöjä. Tuottamalla kiinteistöjä ympäristövastuullisesti varmistamme samalla muun muassa rakennusten matalammat energian käyttökustannukset ja pienemmän ympäristökuormituksen eli kokonaisuudessaan kiinteistöjen kestävämpää käyttöä. Yhtiön tämänhetkinen tilauskanta on noin 70 miljoonaa euroa ja asuntoja rakenteilla noin 700 kpl. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aura Rakennus Oy, toimitusjohtaja Mikko Kilpi, puh. 050 467 5768

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viestintä Ground Oy
Aurakatu 18
20100 TURKU

http://www.briiffiground.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintä Ground Oy

Marko Kolehmainen vahvistamaan Tammerneonin palveluita11.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Tammerneon tunnetaan yhtenä Pohjois-Euroopan merkittävimmistä valomainostaloista. Nyt yhtiö on laajentamassa toimintaansa liikepaikkojen ja myymälöiden sisämiljööpalveluihin. Uudistukseen liittyy rekrytointi, jossa Marko Kolehmainen aloittaa Tammerneonin myyntipäällikkönä 1. kesäkuuta. Kolehmaisella on lähes kolmen vuosikymmenen työkokemus silkkipaino-, digipaino-, teippaus-, suurkuvatulostus- ja valomainosalalta. Tehtävien kaari on ulottunut kentältä kulmahuoneeseen: sisä- ja ulkonäkyvyysprojekteihin liittyvää kokemusta on kertynyt niin asentajan, esimiehen, tuotantopäällikön, projektipäällikön kuin toimitusjohtajankin tehtävistä. – Sekä Markon ammattimainen projektiosaaminen että syvällinen kokemus valomainos-, sisämiljöö- ja opasteprojekteissa vahvistavat olennaisesti Tammerneonin valmiuksia tarjota asiakkaillemme liikepaikkojen ilmeen kehittämisen aitoa kokonaispalvelua, sanoo Tammerneonin varatoimitusjohtaja Timo Mattila. Myyntipäällikkö Marko Kolehmainen odottaa uusia tehtäviään

Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelut Perhekuntoutuskeskus Lausteen strategiseksi kumppaniksi4.5.2023 10:31:55 EEST | Tiedote

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry ja MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö Aamos ovat solmineet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta. Kumppanuussopimuksen myötä MLL siirtää MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön hallinnan Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:lle. Varsinais-Suomen alueelle saadaan nyt voimien yhdistämisen myötä vahva toimija, joka palvelee lapsia, nuoria ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja kehittää kokonaan uudenlaisia palvelumalleja.