Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Vaihteleva keli kuluttaa teiden päällysteitä

Jaa
Tienkäyttäjiltä tarvitaan nyt tarkkaavaisuutta liikenteessä, sillä talven vaihtelevat kelit ovat saaneet vilkkaimpien teiden päällysteet vaurioitumaan nopeasti myös Kaakkois-Suomessa. Ongelmallisimmilla tieosuuksilla nopeusrajoituksia saatetaan laskea tilapäisesti, kunnes vauriot saadaan korjattua.

Talven vaihtelevat kelit ovat saaneet aikaan teiden päällysteiden vauriotumista, ja ELY-keskus on saanut runsaasti tienkäyttäjien ilmoituksia päällysteen huonosta kunnosta. Päällystevaurioita aiheuttavat tällä hetkellä runsaat sateet sekä lämpötilan vaihtelu nollan molemmin puolin.

- Tienpitäjä tarkkailee tiestön kuntoa jatkuvasti, ja urakoitsijat tekevät hätäensiapuna päällystevaurioille öljysorapaikkauksia. Vaurioista varoitetaan tienkäyttäjiä myös päällystevauriomerkein sekä tarvittaessa lasketaan nopeusrajoitusta, mikäli tiestön kunto sitä edellyttää turvallisen liikkumisen takaamiseksi, kertoo kunnossapitovastaava Henri Aaltonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Tällä hetkellä suurimpia päällystevaurioita viime päivien säätilojen vuoksi on syntynyt Kotkassa maantiellä 355 (Merituulentie) ja maantiellä 357 Karhula-Anjala, sekä valtatiellä 15 Kotkan ja Kouvolan. Tilanne on kuitenkin vaikein pääkaupunkiseudulla.

Talven vesikelit ovat haastavaa aikaa kunnossapitäjälle, koska asfalttiasemat ovat pääsääntöisesti talvisin kiinni. - Valuasfaltti, jota muina vuoden aikoina saadaan päällystevaurioiden korjaamiseen, on öljysorapaikkausta huomattavasti tehokkaampi vaihtoehto, Henri Aaltonen kertoo.

Tienkäyttäjiä kehotetaan hillitsemään ajonopeutta ja ilmoittamaan mahdollisista päällystevaurioista Tieliikennekeskusten Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (24/7, pvm). Ilmoittajilta pyydetään tarkka tieto ongelman sijaintipaikasta ja yhteystiedot. Tieliikennekeskuksen päivystäjä välittää ilmoitukset alueurakoitsijalle toimenpiteitä varten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa: Kunnossapitovastaava Henri Aaltonen, p. 0295 020 934.

Akuutit palautteet tiestön kunnosta: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100
ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu: p. 0295 020 600

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, helmikuu 202321.3.2023 08:34:47 EET | Tiedote

Työttömyysluvut Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa ovat helmikuun mittaushistorian matalimpia (tilastot vuodesta 2006 alkaen). On kuitenkin merkkejä siitä, että pitkään jatkunut työttömyyden väheneminen alkaa taittua. Kaakkois-Suomessa työttömien määrä väheni enää kahden prosentin verran vuodentakaisesta. Kymenlaaksossa työttömien määrä väheni neljällä prosentilla, mutta Etelä-Karjalassa määrä nousi prosentin verran vuoden 2022 helmikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski alueella eniten Kouvolan seutukunnassa (-5 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli helmikuun aikana avoinna 2762, mikä on 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, tammikuu 202321.2.2023 08:16:47 EET | Tiedote

Työttömyyden kehitys Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa näyttää edelleen hyvältä. Työttömyysluvut ovat tammikuun mittaushistorian matalimmat (tilastot vuodesta 2006 alkaen). Kymenlaaksossa työttömyys väheni kahdeksan prosentin ja Etelä-Karjalassa kolmen prosentin verran vuoden 2022 tammikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski erityisesti Kouvolan seutukunnassa (-11 %). Uusien avointen työpaikkojen lukumäärä Kaakkois-Suomessa on tammikuisen mittaushistorian toiseksi suurin heti vuoden 2022 tammikuun jälkeen, jolloin työpaikkoja oli avoinna peräti 5085.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme