Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vaikuta äänestämällä OmaStadissa

Jaa

Helsinkiläiset äänestävät lokakuussa OmaStadin ideoista ne, jotka kaupunki toteuttaa. Äänestäminen on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle, sillä OmaStadi -palveluun on kirjautunut lähes 30 000 käyttäjää. Helsinki käyttää vuosittain 4,4 miljoonaa euroa osallistuvan budjetoinnin avulla tapahtuvaan kaupunkikehittämiseen.

Kuvat: Kimmo Brandt.
Kuvat: Kimmo Brandt.

Äänestys tapahtuu omastadi.hel.fi -palvelussa, jonne tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Äänestää saavat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset.
Äänestäjä voi valita yhden suurpiirin ja yhden koko kaupunkitasoisen suunnitelman, joille antaa äänensä. Kannattaa äänestää, sillä eniten ääniä saaneet suunnitelmat toteutetaan.

Helsinkiläisnuoret äänestävät sekä osallistuvasta budjetoinnista että RuutiBudjetista omastadi.hel.fi -palvelussa. Äänestys tapahtuu henkilökohtaisilla Wilma-tunnuksilla.

Jos mobiilivarmennusta tai verkkopankkitunnuksia ei ole käytössä voi äänestää henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten joissakin kirjastoissa ja asukastaloissa. Helsingin keskustakirjasto Oodissa on OmaStadin äänestyspiste, jossa voi äänestää henkilökortilla kirjaston aukioloaikoina.

OmaStadi äänestysaika on 1.–31.10.2019.

#OmaStadi

#osallistuvabudjetointi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 3362281, e-mail: kirsi.verkka(at)hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 5781428, e-mail: titta.reunanen(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Nina Rintala, puh. 040 685 7690, e-mail: nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuvat: Kimmo Brandt.
Kuvat: Kimmo Brandt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme