Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vaikuta äänestämällä OmaStadissa

Jaa

Helsinkiläiset äänestävät lokakuussa OmaStadin ideoista ne, jotka kaupunki toteuttaa. Äänestäminen on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle, sillä OmaStadi -palveluun on kirjautunut lähes 30 000 käyttäjää. Helsinki käyttää vuosittain 4,4 miljoonaa euroa osallistuvan budjetoinnin avulla tapahtuvaan kaupunkikehittämiseen.

Kuvat: Kimmo Brandt.
Kuvat: Kimmo Brandt.

Äänestys tapahtuu omastadi.hel.fi -palvelussa, jonne tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Äänestää saavat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset.
Äänestäjä voi valita yhden suurpiirin ja yhden koko kaupunkitasoisen suunnitelman, joille antaa äänensä. Kannattaa äänestää, sillä eniten ääniä saaneet suunnitelmat toteutetaan.

Helsinkiläisnuoret äänestävät sekä osallistuvasta budjetoinnista että RuutiBudjetista omastadi.hel.fi -palvelussa. Äänestys tapahtuu henkilökohtaisilla Wilma-tunnuksilla.

Jos mobiilivarmennusta tai verkkopankkitunnuksia ei ole käytössä voi äänestää henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten joissakin kirjastoissa ja asukastaloissa. Helsingin keskustakirjasto Oodissa on OmaStadin äänestyspiste, jossa voi äänestää henkilökortilla kirjaston aukioloaikoina.

OmaStadi äänestysaika on 1.–31.10.2019.

#OmaStadi

#osallistuvabudjetointi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 3362281, e-mail: kirsi.verkka(at)hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 5781428, e-mail: titta.reunanen(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Nina Rintala, puh. 040 685 7690, e-mail: nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuvat: Kimmo Brandt.
Kuvat: Kimmo Brandt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme