Jyväskylän yliopisto

Väitöksiä 13.12.: Vastauksia kehittyvien maiden koulutukseen ja muuttujien käytökseen korkeaulottuvuuksissa avaruuksissa

Jaa

Perjantaina 13. joulukuuta Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa järjestetään kaksi väitöstilaisuutta. Tarkastettavat tietotekniikan väitökset kuvastavat alan moninaisuutta.

Tukea kehittyvien maiden koulutuksen teknologisoitumiseen

MSc Eloho Ifinedo tarkasteli tietotekniikan väitöstutkimuksessaan teknologiaintegraatiota nigerialaisessa koulukontekstissa. Tutkimuksessa arvioitiin opiskelijoiden ja opettajien tieto- ja viestintäteknologian käyttöön liittyviä näkökulmia sekä kontekstin merkitystä oppimistavoitteiden saavuttamisen kannalta.

Ifinedo näkee tutkimuksessaan teknologian integroimisen vastaukseksi nigerialaisiin koulutusongelmiin, kuten koulupudokkuuteen ja koululaisten alhaiseen lukutaitoon. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää opetusteknologioihin liittyvän tutkimuksen, suunnittelun sekä kestävien käytänteiden ja prosessien edistämiseen. Lisäksi tutkimus tarjoaa näkökulmia koulunjohtajille, tutkijoille, päätöksentekijöille sekä kansainvälisille järjestöille, jotka rahoittavat ja ovat osallisina opetusteknologiaan liittyvissä projekteissa kehittyvissä maissa.

MSc Eloho Ifinedon tietotekniikan väitöskirjan "On Technology Integration: Perspective from Nigeria" tarkastustilaisuus järjestetään perjantaina 13. joulukuuta 2019 kello 12 alkaen, salissa S212 (Seminarium). Vastaväittäjänä toimii Associate Professor Nathaniel Ostashewski (Athabasca University, Kanada) ja kustoksena professori Timo Hämäläinen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuuden kieli on englanti.

Eloho Ifinedon väitöskirja on julkaistu sarjassa JYU Dissertations numerona 170, ISSN 2489-9003, ISBN 978-951-39-7969-0 (PDF). Pysyvä linkki julkaisuun: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7969-0

Tietotekniikan matemaattinen ulottuvuus

MSc Yariv Aizenbudin tietotekniikan väitöskirja keskittyy ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyvät satunnaisten muuttujien käytökseen korkeaulottuvuuksissa avaruuksissa.

Useat tieteelliset haasteet sisältävät suuria määriä korkeaulottuvuuksellista dataa. Samalla tiedetään, että pieni määrä piilossa pysyviä parametreja määrittää datan mielenkiintoisia osia. Väitöskirjassaan Aizenbud pyrki ratkaisemaan, kuinka pystymme tunnistamaan ja uuttamaan nämä parametrit.

MSc Yariv Aizenbudin tietotekniikan väitöskirjan "Random Projections for Matrix Decomposition and Manifold Learning" tarkastustilaisuus järjestetään perjantaina 13. jouluuta kello 12 alkaen Agoran salissa Beeta. Vastaväittäjänä toimii professori Keijo Ruotsalainen (Oulun yliopisto) ja kustoksena professori Pekka Neittaanmäki (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuuden kieli on englanti.

Aizenbudin väitöskirja on julkaistu sarjassa JYU Dissertations numerona 165, ISSN 2489-9003, ISBN 978-951-39-7965-2 (PDF). Pysyvä linkki julkaisuun: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7965-2

Lisätietoja:

Eloho Ifinedo, elohoben@yahoo.com

Yariv Aizenbud, aizeny@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiedottaja Kirke Hassinen, viestinta@jyu.fi, +358 40 024 7458

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme