Oulun yliopisto

Väitös: Näkökulmia rekrytointimainonnan huumoriin internetissä

Jaa

Väitöskirjatyössä rakennetaan uusi tutkimusnäkökulma huumorin tarkasteluun rekrytointimainonnassa. Tutkimus laajentaa huumorimainonnan tutkimusta empiirisesti rekrytointimainontaan internetissä ja nostaa esiin liikkeenjohdolle merkittäviä huumoriin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita.

Eeva-Liisa Oikarinen
Eeva-Liisa Oikarinen

Työnhakijat pystyvät testaamaan yhteensopivuuttaan yrityksen kanssa työpaikkailmoituksessa käytetyn huumorin avulla. Humoristisia työpaikkailmoituksia halutaan myös jakaa internetissä. Huumorinkäytön haasteina ovat kuitenkin huumorin synnyttämät negatiiviset asenteet työpaikkailmoitusta kohtaan ja mahdollinen negatiivinen word-of-mouth eli kuulopuhe.

Väitöstutkimus määrittelee huumorin viestintätyyliksi ja osaksi työnantajabrändiviestiä ja lähestyy huumoria inkongruenssi- eli yhteensopimattomuusteorian kautta. Liikkeenjohdon on tutkimuksen valossa syytä hahmottaa työnantajabrändiviesti työpaikkailmoituksessa niin, että se koostuu sekä sisällöstä että viestintätyylielementistä, kuten huumori.

Tutkimus kuuluu huumorimainonnan kirjallisuuteen, ja se hyödyntää aikaisempia huumorimainonnan näkökulmia, kuten huumorin käyttö ja vasteet huumoriin.

Väitöskirja lähestyy ilmiötä monimenetelmätutkimuksen kautta, kun sitä on perinteisesti hallinnut kokeellinen tutkimus. Huumorin esiintymistä tutkittiin sekä rekrytointimainosten että rekrytointikampanjan tasoilla. Aineistoa kerättiin pienen yrityksen internetin viestintäkanavasta.

Tutkimuksella on uutuusarvoa, koska huumorimainonnan kirjallisuudesta ovat toistaiseksi puuttuneet huumoria rekrytointimainonnassa käsittelevät tutkimukset.

Filosofian maisteri Eeva-Liisa Oikarinen väittelee Oulun yliopistossa perjantaina 27.4.2018. Markkinoinnin alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Perspectives on humor in recruitment advertising on the Internet (Näkökulmia rekrytointimainonnan huumoriin internetissä). Vastaväittäjänä toimii professori Outi Uusitalo Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta ja kustoksena dosentti Saila Saraniemi. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Arina-salissa (TA105) kello 12.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väittelijän yhteystiedot:
FM Eeva-Liisa Oikarinen
p. 0294 487772
eeva-liisa.oikarinen@oulu.fi

Viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Kuvat

Eeva-Liisa Oikarinen
Eeva-Liisa Oikarinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

 

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestintä (@) oulu.fi
0294 484 091

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme