Oulun yliopisto

Väitös: Ultramatalassa lämpötilassa sintrattavat komposiitit jotka perustuvat BBSZ lasiin

Jaa

Väitöstyössä on kehitetty uudenlainen ultramatalan lämpötilan yhteissintrattava lasi-keraami komposiitti perustuen vismutti-sinkki-borosilikaatti (BBSZ) lasiin sekä Al2O3, että BaTiO3 keraameihin.

Modernissa elektroniikassa ja niiden pakkauksissa tarvitaan materiaaleja, joiden avulla halutut toiminnot saadaan toteutettua luotettavasti ja pakattua pieneen tilaan. Tällaisen kehityksen mahdollistaa mm. sähkökeraamit jotka perinteisesti kuitenkin vaativat korkean valmistuslämpötilan. Tästä johtuen niiden yhdistäminen eri materiaalien kanssa on ollut haastavaa ja niiden valmistukseen käytetty energiamäärä on ollut suuri.

Väitöstyössä esitetyn komposiitin havaittiin sintrautuvan jo 450 °C lämpötilassa, mikä on huomattavasti matalampi lämpötila kuin perinteisillä matalan lämpötilan yhteissintrattavilla keraameilla (LTCC, tyypillisesti 850 °C). Materiaalin dielektrisiä ominaisuuksia kyettiin muuttamaan keraamisten täyteaineiden valinnalla ja määrällä sekä BBSZ lasista muodostuneen sekundäärifaasin avulla mahdollistaen sovelluskohtaisen ominaisuuksien säädön. Lisäksi kehitettyjen komposiittien avulla toteutettiin monikerroksisia monimateriaalirakenteita ja todettiin niiden olevan yhteensopivia haudattujen hopeajohtimien kanssa.

Väitöstyössä kehitetyt materiaalit ovat lupaava uusi lisä ultramatalien yhteissintrattavien keraamien (ULTCC) materiaaliperheeseen, joka on aktiivisen tutkimuksen kohteena maailmalla.

- - -

Master of science Mei-Yu Chen väittelee Oulun yliopistossa 16.6.2017. Mikroelektroniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Ultra-low sintering temperature glass ceramic compositions based on bismuth-zinc borosilicate glass (Vismutti-sinkki borosilikaattilasiin perustuvat ultramatalassa lämpötilassa sintrattavat lasi-keraami komposiitit). Vastaväittäjänä toimii professori Hong Wang (Xi’an Jiaotong University, Kiina) ja kustoksena professori Heli Jantunen. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla OP-salissa (L10) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Master of science Mei-Yu Chen

Syntymäaika ja -paikka: 1980 Tainan, Taiwan

Nykyinen työpaikka:
Oulun yliopisto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, mikroelektroniikka

Tiedekunta ja yksikkö:
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, Mikroelektroniikka

Väittelijän yhteystiedot:
mei-yu.chen@oulu.fi

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1560-0

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

 

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestintä (@) oulu.fi
0294 484 091

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Hyvä fyysinen kunto suojaa sydäntä11.12.2017 10:03Tiedote

Arvostetussa Medicine & Science in Sports & Exercise-lehdessä julkaistu oululainen tutkimus osoittaa, että fyysinen kunto on tärkeämpi sydäntä suojaava tekijä kuin kehon rasvan määrä tai fyysinen arki-aktiivisuus. Tulokset viittaavat siihen, että elintapamuutoksissa tulisi ensisijaisesti keskittyä fyysisen kunnon parantamiseen sydänterveyden edistämiseksi. Toki fyysistä kuntoa voidaan kohottaa lisäämällä arki-aktiivisuutta, jolla on myös fyysisestä kunnosta riippumattomia vaikutuksia sydänterveyteen.

Oulun yliopisto selvittämään ikiroudan sulamisen terveysvaikutuksia7.12.2017 01:00Tiedote

Oulun yliopisto on mukana laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa ryhdytään selvittämään ihmisten ja ympäristön vuorovaikutusta ikiroudan peittämillä rannikkoalueilla. EU -rahoitteisessa Nunataryuk -projektissa tutkitaan, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa herkkään ympäristöön, sulattaa ikiroutaa, nostaa merenpintaa ja kuinka muutokset vaikuttavat ihmisten elinkeinoihin, terveyteen ja yhteisöihin. Tutkimusalueina ovat Pohjois-Amerikka, Grönlanti ja Huippuvuoret sekä Itä-Siperia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme