Oulun yliopisto

Väitös: Ultramatalassa lämpötilassa sintrattavat komposiitit jotka perustuvat BBSZ lasiin

Jaa

Väitöstyössä on kehitetty uudenlainen ultramatalan lämpötilan yhteissintrattava lasi-keraami komposiitti perustuen vismutti-sinkki-borosilikaatti (BBSZ) lasiin sekä Al2O3, että BaTiO3 keraameihin.

Modernissa elektroniikassa ja niiden pakkauksissa tarvitaan materiaaleja, joiden avulla halutut toiminnot saadaan toteutettua luotettavasti ja pakattua pieneen tilaan. Tällaisen kehityksen mahdollistaa mm. sähkökeraamit jotka perinteisesti kuitenkin vaativat korkean valmistuslämpötilan. Tästä johtuen niiden yhdistäminen eri materiaalien kanssa on ollut haastavaa ja niiden valmistukseen käytetty energiamäärä on ollut suuri.

Väitöstyössä esitetyn komposiitin havaittiin sintrautuvan jo 450 °C lämpötilassa, mikä on huomattavasti matalampi lämpötila kuin perinteisillä matalan lämpötilan yhteissintrattavilla keraameilla (LTCC, tyypillisesti 850 °C). Materiaalin dielektrisiä ominaisuuksia kyettiin muuttamaan keraamisten täyteaineiden valinnalla ja määrällä sekä BBSZ lasista muodostuneen sekundäärifaasin avulla mahdollistaen sovelluskohtaisen ominaisuuksien säädön. Lisäksi kehitettyjen komposiittien avulla toteutettiin monikerroksisia monimateriaalirakenteita ja todettiin niiden olevan yhteensopivia haudattujen hopeajohtimien kanssa.

Väitöstyössä kehitetyt materiaalit ovat lupaava uusi lisä ultramatalien yhteissintrattavien keraamien (ULTCC) materiaaliperheeseen, joka on aktiivisen tutkimuksen kohteena maailmalla.

- - -

Master of science Mei-Yu Chen väittelee Oulun yliopistossa 16.6.2017. Mikroelektroniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Ultra-low sintering temperature glass ceramic compositions based on bismuth-zinc borosilicate glass (Vismutti-sinkki borosilikaattilasiin perustuvat ultramatalassa lämpötilassa sintrattavat lasi-keraami komposiitit). Vastaväittäjänä toimii professori Hong Wang (Xi’an Jiaotong University, Kiina) ja kustoksena professori Heli Jantunen. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla OP-salissa (L10) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Master of science Mei-Yu Chen

Syntymäaika ja -paikka: 1980 Tainan, Taiwan

Nykyinen työpaikka:
Oulun yliopisto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, mikroelektroniikka

Tiedekunta ja yksikkö:
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, Mikroelektroniikka

Väittelijän yhteystiedot:
mei-yu.chen@oulu.fi

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1560-0

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

 

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestintä (@) oulu.fi
0294 484 091

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Typen ja raskasmetallien puhdistukseen vesistä uusia passiiviratkaisuja12.3.2018 13:30Tiedote

Uudenlaisia passiivisia hybridiratkaisuja typen ja raskasmetallien puhdistamiseen arktisista valumavesistä kehitetään Oulun yliopiston Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikön, Ekologian ja genetiikan tutkimusyksikön ja Suomen ympäristökeskuksen yhteistyönä uudessa hankkeessa. Passiiviset hybridiratkaisut muodostuvat erilaisista puhdistusyksiköistä, esimerkiksi sammalaltaista, bioreaktoreista ja kosteikoista, jotka eivät vaadi energiaa.

Iso data biolääketieteen tutkimuksessa – Bioinformatiikka Biocenter Oulu -päivän aiheena8.3.2018 15:47Tiedote

Bioinformatiikka on nopeasti kehittyvä tieteenala, joka yhdistää lääketieteen ja biologian tutkimuksen laskennallisiin menetelmiin sekä pyrkii kehittämään keinoja suurten biologisten datamäärien ymmärtämiseen ja käsittelyyn. Bioinformatiikan keinoin pystytään merkittävästi edistämään lääketieteen tutkimusta. Jo 28. kertaa järjestettävä Biocenter Oulu Day tuo yhteen bioinformatiikan huippuasiantuntijat, tutkijat ja opiskelijat Oulun yliopiston Kontinkankaan kampukselle keskiviikkona 21.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme