Aluehallintovirasto

Välitä rajoituksista, jaksa noudattaa turvaohjeita - Itä-Suomen kuntajohtajat koolla

Jaa

Itä-Suomen kuntajohtajat sekä sote-kuntayhtymien johtajat kokoontuivat 3.11.2020 etäyhteydellä yhteistyötapaamiseen Itä-Suomen aluehallintoviraston kutsumana. Aiheina varautuminen ja sisäilmatyö, keskustelussa koronavirustilanne sekä yhteisen viestinnän tärkeys.

Häiriö ei kysy allakasta päivämäärää - varautumisen pitää olla kunnossa jatkuvasti

- Vastuu kunnan varautumissuunnittelusta on yksiselitteisesti kunnanjohtajalla, totesi johtaja Taina Rautio esitellessään Itä-Suomen kunnille varautumissuunnitelmista tehdyn kyselyn tuloksia.

Mallipohja kaikkiin suunnitelmiin olisi hyödyllinen, mutta käytännössä harvoin toimiva. Sen sijaan kuntien keskinäinen tuki ja yhteistyömahdollisuudet tulisi tavoittaa paremmin, kannusti Taina Rautio kuntia yhteistyöhön valmiussuunnitelmien ylläpidossa. Kunnan valmiussuunnitelman yleisessä osassa otetaan huomioon kunnan eri toimialojen suunnitelmien yhteensopivuus ja valmisteluyhteistyö on olennaista toimivan suunnitelman tekemisessä.

Laaja-alaista yhteistyötä tarvitaan sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi Itä-Suomessa

Sisäilmastotyö on tärkeää ennaltaehkäisevää kansanterveydellistä työtä. Kunnissa on hyvä kiinnittää erityistä huomiota sisäilmasto-ongelmien käsittelyyn, viestintään, resursointiin, osaamiseen sekä monialaiseen yhteistyöhön, kertoi ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Lari Hölttä.

Lisätietoa tiedotteessamme 3.11.2020

Ravintoloiden rajoituksia päivitetään kahden viikon välein

Ravintoloiden aukiolojen, anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoitukset perustuvat ravintoloiden toiminnan luonteeseen ja alueelliseen tautitilanteeseen. Alkoholijuomia pääasiallisesti tarjoilevien ravintoloiden toimintaa rajoitetaan osittain tiukemmin kuin ruokaravintoloita.

Lisätietoa voimassa olevista rajoituksista usein kysytyissä kysymyksissämme

- Itä-Suomen ravintoloissa toiminta on ollut pääasiassa vastuullista ja ohjeita sekä rajoituksia on noudatettu hyvin asiakkaiden turvallisuus varmistaen, totesi johtaja Ulla Ahonen.

Viestintäyhteistyöllä kannustetaan jaksamaan

Vilkkaassa keskustelussa viestinnästä kuntajohtajat nostivat esiin kannustavan viestinnän merkityksen turvaohjeiden noudattamisessa ja muun muassa kasvomaskien käytössä. Myös valtakunnallinen viestintä tukee viestintää alueella.

- Jatkakaamme siis hyvää itäsuomalaista viestintäyhteistyötä edelleen, totesi puheenjohtajana toiminut Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti, kiittäen kokoukseen osallistuneita hyvästä yhteistyöstä koronavirustilanteessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa (www.avi.fi) edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pandemian torjunta huomioitu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloiden toiminnassa melko hyvin – Pohjois-Suomen aluehallintoviraston valvontahavaintoja loka- ja marraskuussa27.11.2020 08:45:00 EETTiedote

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ja ravintoloilta asiakasturvallisuuden parantamiseksi edellytetyt koronaviruspandemian torjuntatoimet on huomioitu pääosin asianmukaisesti. Valvonnassa on havaittu puutteita eritoten pandemian torjumista käsittelevän suunnitelman ja sen tiivistelmän esittämisessä. Näistä jompikumpi tai molemmat ovat puuttuneet useista toimipaikoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme