Korkein oikeus / Högsta domstolen

Valituslupia ei myönnetty poliisin tietolähdetoimintaan liittyvässä virkarikosasiassa

Jaa

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt virkarikoksista tuomittujen poliisimiesten valituslupahakemukset Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön tietolähdetoimintaan liittyvässä asiassa. Helsingin hovioikeuden tuomio jää näin ollen voimaan.

Helsingin hovioikeus oli tuominnut Helsingin poliisilaitoksella rikostarkastajana työskennelleen, järjestelmällisen tietolähdetoiminnan toteuttamisesta vastaavan poliisimiehen virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen. Lisäksi hovioikeus oli tuominnut Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön päällikön ja Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikön tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Poliisipäällikkö oli tuomittu sakkorangaistukseen. Huumerikosyksikön päällikön osalta hänelle aiemmin tuomitut vankeusrangaistuksen oli katsottu riittäväksi seuraamukseksi myös tästä rikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt kaikki syytteet. KKO:ssa poliisimiehet vaativat, että syytteet hylätään.


Asian diaarinumero KKO:ssa: R2021/375

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Elina Elo, p. 02956 40055, elina.elo(at)oikeus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme