Effortia Oy

Välityspalkkiot nousivat Suomessa ★

Jaa

Asuntojenmyynti.fi:n mukaan kiinteistönvälittäjät nostivat kerrostalo-osakkeiden sekä omakotitalojen välityspalkkioitaan vuoden alun kuukausina Suomessa. Nousun vaikuttimina toimivat asunto-osakkeiden helmikuun hintojen nousu sekä piristynyt omakotitalojen kauppa.

Kiinteistönvälityshinnat Suomi
Julkistus: 1/4/2016
Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi (mainitse lähde)

Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioprosenttien koko maan keskiarvo nousi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 0,02 prosenttiyksikköä. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen keskiarvopalkkio oli tarkastelujaksolla 4,18% sisältäen arvonlisäveron. Alhaisin asunto-osakkeen välitysprosentti löytyi Kuopiosta, jossa paikalliset välitysyritykset pyysivät kerrostalo-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,60%. Korkeinta asunto-osakkeiden välitysprosenttia pyydettiin Jyväskylässä, jossa sen keskiarvon pysyminen muuttumattomana tarkoitti korkeimman prosentin valtikan matkaamista Keski-Suomeen.

Kiinteistöjen arvonlisäverollisten välityspalkkioprosenttien koko maan keskiarvo nousi niin ikään vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 0,02 prosenttiyksikköä. Kiinteistönvälitystä sai Suomessa tammi-maaliskuussa keskimäärin 4.35% komissiolla. Kaikkein alhaisimmat prosentit sai edelleen Kuopiossa. Välitysyritykset pyysivät Kuopiossa kiinteistöjen välityksestä tammi-maaliskuussa keskimäärin 3,66%. Korkein kiinteistönvälitysprosentti oli Hämeenlinnassa, jossa esim. omakotitalon välityksestä pyydettiin kuluttajilta keskiarvollisesti 4,57 % (laskua -0,07 prosenttiyksikköä).

Mainittavaa: Suomalaisessa kiinteistönvälityksessä on käynnissä pudotuspeli, joka koskee vuoden vaihteessa voimaan astunutta Välityslain muutosta. Kiristyneet pätevyysvaatimukset ovat ajamassa nurkkaan suuriakin toimijoita.

Ohjeita julkistuksen tulkitsemiseen:

  • Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä lain mukaan erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat tavanomaisimmin kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalot ovat normaalisti kiinteistöjä.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita ja siten tässäkään julkistuksessa ei ole kyse vapaa-ajan asuntojen välityshinnoista.
  • Mikäli hinnan kehitys on ollut miinusmerkkistä tarkoittaa tämä, että tarkastelujaksolla hinnat ovat laskeneet ja päinvastoin.

Tiedotteessa ja palvelun verkkosivuilla esitetyt hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

  • Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja sekä Välityslain välitysliikkeiltä vaatimia ammattipätevyystasoja.
  • Palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut.
  • Koko maan keskiarvoon vaikuttivat kaikkiaan 167 paikkakuntaa ja niissä hintansa ilmoittavat, syntyvät, toimivat ja lakkaavat välitysyritykset hintoineen.
  • Tiedot julkistuksista löytyvät osoitteesta: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php

Effortia Oy 2261132-0  Lisätietoja: Välityspalkkiovertailija, Ville Lehtinen 0400 811 839

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Effortia Oy
Effortia Oy
Vattuniemenkatu 22 A
00210 HELSINKI

044 768 7322https://www.asuntojenmyynti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Effortia Oy

Asunnonvälitys osoittautui liian haastavaksi – lähes sata löi leikin kesken17.1.2018 08:00:00 EETTiedote

LKV-pätevyystasot – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/lkv-pätevyystasot-2017-2.php Tuore kiinteistönvälitysvertailu kertoo, että Suomessa oli vuoden 2017 lopussa lähes sata asunnonvälittäjää vähemmän kuin vielä puolta vuotta aiemmin. Samalla alan suhteellinen pätevyystaso parani. Myyntineuvottelijoiden pätevyydet vuoden 2017 lopussa Suomessa kiinteistönvälityksen myyntitehtävien parissa työskentelevien toimihenkilöiden määrästä noin 71% oli joulukuun 2017 lopussa LKV- pätevyys. Pätevien määrä nousi viime vuoden kesäkuun lopun tasosta, jolloin vastaava suhde oli 70% Suurista kaupungeista eniten LKV-päteviä välittäjiä suhteessa välittäjien kokonaismäärään oli joulukuun lopussa Lappeenrannassa, jossa 80% kaupungin välittäjistä oli laillistettuja kiinteistönvälittäjiä. Heikoin yleinen pätevyystaso oli Vantaalla, jossa vastaava suhde oli 64% kaupungin myyntineuvottelijoiden kokonaismäärästä. To

Välityspalkkiot laskivat viime vuonna Suomessa15.1.2018 08:00:00 EETTiedote

Kiinteistönvälityshinnat – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/välityspalkkiot-2017.php Välityspalkkiovertailun mukaan kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämät asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen palkkioprosentit laskivat vuoden tarkastelujaksolla 0,05 prosenttiyksikköä. Asunto-osakkeiden ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio oli Suomessa joulukuun lopussa 4,10% sisältäen arvonlisäveron. Alimmat asunto-osakkeen välitysprosentit löytyivät vuoden lopussa Kuopiosta, jossa paikalliset välitysyritykset pyysivät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,50% sisältäen arvonlisäveron. Korkeimmat asunto-osakkeiden prosentit sen sijaan löytyivät vuoden lopussa Lappeenrannassa, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydettiin vastaavasti 4,42%. Kiinteistöjen vastaavat prosentit laskivat koko maan tasolla viime vuonna niin ikään keskiarvollisesti 0,05 prosenttiyksikköä. S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme