Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Valkeakosken koronakaranteeni puretaan

Jaa

Sunnuntaina Pirkanmaalla Valkeakoskella positiiviseksi todettu koronavirustartunta on osoittautunut varmistustestissä negatiiviseksi. Tämän vuoksi Valkeakosken Roukon koulun tapaukseen liittyvät karanteenit voidaan purkaa.

Alkuperäinen positiiviseksi tulkittu testitulos oli ollut vaikeatulkintainen. Tällaisissa tapauksissa tehdään aina varmistustesti, joka vie aikaa. Viime sunnuntaina oli kuitenkin epidemian rajoittamiseksi pakko tehdä päätös karanteeneista senhetkisen tiedon perusteella.

Pirkanmaalla todettiin keskiviikon 18.3. aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa, joiden lähikontaktit on selvitetty ja asetettu karanteeniin.

Testitulos tekstiviestillä

Kaikki Tays Hatanpään ja Tays Keskussairaalan koronanäytteenottopisteissä asioineet potilaat saavat torstaista 19.3. lähtien tekstiviestin koronatestin tuloksesta. Tulokset menevät myös suoraan OmaKantaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero testauskohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville palvelee ympäri vuorokauden, puh. 03 311 65333.

Ei oireisena töihin tai vastaanotolle

Sairaanhoitopiiri on ryhtynyt siirtämään maalis-huhtikuun kiireetöntä hoitoa. Kiireinen hoito jatkuu pääosin normaalisti poliklinikoilla ja vuodeosastoilla. Hengitystieoireisena ei kuitenkaan pidä tulla ajanvarauspoliklinikoille, ettemme altista toisia potilaita ja hoitohenkilökuntaa mahdolliselle koronainfektiolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infektioyksikkö, Tays:
Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen
puh. 050 4107760

Fimlab Laboratoriot Oy:
Mikrobiologian erikoisalajohtaja Tapio Seiskari
puh. 050 440 0025

Valkeakosken kaupunki:
Ylilääkäri Riikka Luoto
puh. 040 335 7250
Opetuspäällikkö Silja Silvennoinen
puh. 040 335 6200

Viestintä:
Viestintäjohtaja Elina Kinnunen
puh. 050 5292003

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme