Välkommen till skolan-materialet når hemmen denna vecka

Jaa

I början av januari skickar sektorn för fostran och utbildning broschyren Välkommen till skolan till de blivande ettorna. Broschyren innehåller information om skolstarten och eftermiddagsverksamheten. Tyvärr har produktionen och postningen av materialet till höstens ettor blivit fördröjd.

I början av januari skickar sektorn för fostran och utbildning broschyren Välkommen till skolan och ett meddelande om läroplikt till de blivande ettorna. Broschyren innehåller information om skolstarten och eftermiddagsverksamheten. Barnets närskola framgår av meddelandet om läroplikt och där finns också de koder som behövs för den elektroniska anmälningen till skolan.

Tyvärr har produktionen av kuverten och postningen av materialet till höstens ettor blivit fördröjd. Brevet postas i början av veckan och torde nå fram senast fredag 12.1.2018. Vi beklagar fördröjningen.

Anmälningen till skolan sker antingen elektroniskt eller under ett besök i skolhuset
På grund av det fördröjda materialet har vi förlängt tiden för den elektroniska anmälningen. Barnet kan anmälas till närskolan på adressen wilma.edu.hel.fi ända till och med 29.1.2018. Tjänsten kan användas på svenska, finska och engelska. Barnet kan också anmälas till skolan i skolhuset onsdag 24.1.2018 kl. 8–10 eller 17–19.

I vissa fall är ett besök i skolhuset nödvändigt
Elektronisk anmälan är inte möjlig om man ansöker om plats för barnet i en annan skola än närskolan eller om man vill byta den anvisade finska närskolan till en svensk närskola eller tvärtom. Mer information på www.edu.hel.fi/valkommentillskolan

Förfrågningar: De vårdnadshavare som inte har fått meddelandet om läroplikten kan höra sig för om vilken närskolan är
• tfn 09 310 86224 (svenska skolor)
• tfn 09 310 86400 (finska skolor).

Tilläggsinformation för föräldrarna på adressen: https://www.hel.fi/helsinki/sv/fostran-och-utbildning/grundskolor/valkommen

Broschyren Välkommen till skolan
https://www.hel.fi/static/opev/valkommentillskolan.pdf

Yhteyshenkilöt

Informatör Samuli Kuki
tfn 09 310 87701
samuli.kuki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme