Tampere-talo Oy

Valmistautuminen Lumikuningatar-jääbaletin ensi-iltaan alkaa – yhteinen harjoitusjakso toteutuu Asikkalassa

Jaa
H.C. Andersenin Lumikuningatar-satuun perustuva jääbaletti saa maailmanensi-iltansa 30. joulukuuta 2022 Tampereen Nokia Arenalla. Laaja suomalainen ja kansainvälinen tähtikaarti valmistautuu esitykseen joulukuussa Asikkalassa. Kunnan koululaiset pääsevät seuraamaan maailmantähtien harjoittelua.
Lumikuningattaren laaja suomalainen ja kansainvälinen tähtikaarti valmistautuu esitykseen joulukuussa Asikkalassa. Kuva: Jouni Korhonen
Lumikuningattaren laaja suomalainen ja kansainvälinen tähtikaarti valmistautuu esitykseen joulukuussa Asikkalassa. Kuva: Jouni Korhonen

Lumikuningatar-jääbaletin maailmanensi-ilta siirtyi vuodella eteenpäin koronarajoitusten vuoksi. Viime vuonna toteutettu tiivis ensi-iltaan tähtäävä harjoitteluperiodi toistetaan joulukuussa. Esityksen tähdet harjoittelevat aluksi yksin tai pienemmissä ryhmissä, ja joulukuun harjoitusjaksolla teos kootaan yhteen. Tänä vuonna harjoituspaikkakunnaksi valikoitui Lahti Region -yhteistyön kautta Asikkalan kunta Päijät-Hämeen maakunnassa.

”Valmistauduimme vuosi sitten Lumikuningattaren ensi-iltaan intensiivisellä kolmen viikon harjoitusjaksolla. Tuotannon siirron vuoksi saamme esitellä esiintyjille myös toisen tunnelmallisen harjoituspaikkakunnan Suomessa. Vastaanotto on ollut jo suunnitteluvaiheessa poikkeuksellisen lämmin, ja koemme olevamme erittäin tervetulleita Asikkalaan”, kertoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.  

Lumikuningatar kertoo tarinan ystävyyden voimasta, ja siitä, kuinka kaveria ei jätetä. Tuotanto tarjoaa huippu-urheilijoille ja taidealan ammattilaisille alustan toimia roolimalleina. Jääbaletti tukee erityisesti lapsia ja nuoria ja tarjoaa Asikkalan kunnan koululaisille mahdollisuuden vierailla harjoituksissa.

”Olemme innoissamme tulevasta yhteistyöstä. Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi valittu Asikkala tarjoaa erinomaiset olosuhteet ja palvelut jääbaletin harjoittelutarpeisiin. Vieraidemme viipymä on joulukuussa lähes kaksi viikkoa – se merkitsee kunnalle mukavaa matkailutuloa sekä liikettä ja näkyvyyttä Vääksyyn. Iloitsen erityisesti siitä, että kunnan koululaisille tarjoutuu muutamana päivänä mahdollisuus seurata tähtien harjoittelua. Kiitos myös yrityksille, jotka mahdollistivat produktion saamisen kuntaan”, kertoo Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka

Maailmanluokan jääbaletti tuo Asikkalan harjoitusjaksolle 52-henkisen joukon suomalaisia ja kansainvälisiä luistelutähtiä sekä tanssijoita. Lumikuningattaren roolissa nähdään Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija Laura Lepistö. Kain roolin luistelee espanjalainen FelipeMontoya, ja Kertun roolissa nähdään Kanadassa asuva Silja Dos Reis, jolla on suomalaiset sukujuuret. Jääbaletin vahvan ytimen muodostaa Suomen kansainvälisesti menestynein muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.  

”On ihana palata Lumikuningattaren kanssa jäälle uudessa jännittävässä pääroolissa ja koko esiintyjäporukan kanssa. Joukkomme hioutui tiiviisti yhteen edellisen harjoitteluperiodin aikana, ja nyt on hienoa jatkaa Asikkalassa tätä yhteistä matkaa kohti maailmanensi-iltaa”, kertoo Laura Lepistö. 

Lumikuningatar-jääbaletti pohjautuu tanskalaisen Hans Christian Andersenin (1805–1875) klassikkosatuun, ja se yhdistää taitoluistelijat, muodostelmaluistelijat, tanssijat, jääkiekkoilijat ja näyttämötaiteen ammattilaiset ennennäkemättömällä tavalla. Kotimaista suurtuotantoa on työstetty vuodesta 2019. Teoksen taiteellisessa työryhmässä vaikuttaa joukko huipputekijöitä, kuten ohjaaja ja koreografi Reija Wäre, visualisti ja valosuunnittelija Mikki Kunttu, käsikirjoittaja Melissa A. Thompson ja pukusuunnittelija Erika Turunen. Lumikuningattaren musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen

Esitykset Nokia Arenalla

Perjantai 30.12.2022 klo 19 (ensi-ilta, suomenkielinen kertojaääni)
Lauantai 31.12.2022 klo 14 (ruotsinkielinen kertojaääni)
Lauantai 31.12.2022 klo 19 (suomenkielinen kertojaääni)
Sunnuntai 1.1.2023 klo 14 (suomenkielinen kertojaääni)
Sunnuntai 1.1.2023 klo 19 (suomenkielinen kertojaääni)

Esitys kestää noin kaksi tuntia sisältäen yhden väliajan. Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille katsojille.

Lue lisää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lumikuningattaren laaja suomalainen ja kansainvälinen tähtikaarti valmistautuu esitykseen joulukuussa Asikkalassa. Kuva: Jouni Korhonen
Lumikuningattaren laaja suomalainen ja kansainvälinen tähtikaarti valmistautuu esitykseen joulukuussa Asikkalassa. Kuva: Jouni Korhonen
Lataa
Laura Lepistö luistelee Lumikuningattaren pääroolin. Kuva: Saara Salmi
Laura Lepistö luistelee Lumikuningattaren pääroolin. Kuva: Saara Salmi
Lataa
H.C. Andersenin Lumikuningatar-satuun perustuva jääbaletti saa maailmanensi-iltansa 30. joulukuuta 2022 Tampereen Nokia Arenalla. Kuva: Jouni Korhonen
H.C. Andersenin Lumikuningatar-satuun perustuva jääbaletti saa maailmanensi-iltansa 30. joulukuuta 2022 Tampereen Nokia Arenalla. Kuva: Jouni Korhonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Verdin La Traviata Tampereen Oopperaan keväällä 2024 – Samuel Harjanne ohjaa, pääroolissa Marjukka Tepponen10.2.2023 15:08:16 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan ensi vuoden oopperatuotantona nähdään Giuseppe Verdin La Traviata. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Esityksiä on kaikkiaan kuusi. Teoksen ohjauksesta vastaa Suomen musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan roolin laulaa Marjukka Tepponen. Oopperan lipunmyynti alkaa perjantaina 17. helmikuuta 2023.

Mediakutsu: TAMKin musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tarjoaa some- ja liikennekasvatusta tuhansille alakoululaisille30.1.2023 07:39:23 EET | Tiedote

TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esittää Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjoaa tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän musiikkiteatteriesityksen.

Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Lentävän hollantilaisen solistikaartiin25.1.2023 09:11:00 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan vuoden 2023 oopperatuotantona nähdään Richard Wagnerin Lentävä hollantilainen. Oopperan ensi-ilta on perjantaina 10.2.2023 Tampere-talossa. Teoksen ohjaa Marika Vapaavuori ja Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Anja Bihlmaier. Oopperan nimiroolin tulkitsee baritoni Tommi Hakala, ja uusimpana kiinnityksenä teoksessa nähdään Sentan roolin laulava sopraano Johanni van Oostrum.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme