Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Valoa, ei väkivaltaa –tapahtumat tuovat valoa pimeyteen 25.11.

Jaa

YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. järjestetään ympäri Suomea “Valoa, ei väkivaltaa” -tapahtumia. Tapahtumissa tuodaan esiin naisten ihmisoikeuksia ja oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen ja väkivallattomaan elämään.

Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa yleistä. Selvitysten mukaan jopa joka kolmas nainen on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa. Tietyt ryhmät kuten asunnottomat ja maahanmuuttajataustaiset naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa joutua väkivallan kohteeksi. Avun saaminen ei aina ole helppoa ja siksi tämän vuoden Valoa, ei väkivaltaa -kampanja haluaa teemalla ”Jokaisella on oikeus tukeen” korostaa kaikkien oikeutta apuun ja matalan kynnyksen palveluihin. 

Tapahtumia on noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea mm. Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa ja Lahdessa. Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry:n aluetoimikunnat järjestävät tapahtumia yhteistyössä muiden kansallisen väkivaltaobservatorion jäsenjärjestöjen kanssa.

“Valoa, ei väkivaltaa” on Suomen kansallisen väkivaltaobservatorion vuosittainen kampanja, joka järjestetään nyt kahdennentoista kerran. Kampanjaa vetävät vuonna 2019 Naisten Linja ja Exit ry:n Usva-hanke. Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry koordinoi aluetapahtumia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry
Bulevardi 11 A 1
00120 Helsinki

Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on kattojärjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Sukupuolentutkimuksen seura ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme