Vaasan kaupunki - Vasa stad

Valokuvaaja Albert Wiking kertoo We Have A Dream -näyttelystä Pohjanmaan museossa 23.2.

Jaa
Pohjanmaan museo on avoinna torstaina 23.2. iltakahdeksaan. Paikalla klo 18-20 on We Have A Dream -näyttelyn valokuvaaja Albert Wikingin lisäksi rauhanaktivisti Elina Viitasaari.
Albert Wiking: Martti Ahtisaari, 2016.
Albert Wiking: Martti Ahtisaari, 2016.

Tule tapaamaan valokuvaaja Albert Wikingiä ja rauhanaktivisti Elina Viitasaarta Pohjanmaan museolle.

Albert Wiking käynnisti projektin We Have A Dream – rohkeudesta, ihmisyydestä ja ihmisen oikeuksista. Wiking tapasi yhdessä Oscar Edlundin kanssa satoja aktivisteja, artisteja, yhdistystoimijoita, poliitikkoja, journalisteja ja muita ihmisoikeuksien parissa työskenteleviä ja dokumentoi heidän työtään ja elämänkohtaloitaan muotokuvin ja haastatteluin. Näistä on koottu kiertävä näyttely ja kirja, johon voi tutustua Pohjanmaan museossa.

Elina Viitasaari on mukana UN Women Suomessa ja edustaa YK:ta Center for Global Nonkilling organisaatiossa, ja hän voitti Minna Canthin muistolle jaettavan Minna-palkinnon pitkästä työstään naisiin kohdistuvan väkivallan pysäyttämiseksi. Pohjanmaan museossa hän kertoo siitä, miten konflikteja ratkaistaan ilman väkivaltaa ja miten yksittäinen ihminen voi vaikuttaa ja tehdä muutosta jopa maailmanlaajuisesti.

Torstaina 23.2. Pohjanmaan museossa on tarjolla seuraavaa ohjelmaa:

Klo 18: Albert Wiking kertoo lisää We Have A Dream -näyttelyn henkilöistä ja heidän tarinoidensa yhteen kokoamisesta.
n. klo 18.45: Elina Viitasaaren esitys siitä, miten konflikteja ratkaistaan ilman väkivaltaa.
• n. klo 19.15: Keskustelutilaisuus. Wiking ja Viitasaari kertovat lisää näyttelyn ja esityksen teemoista.

Tapahtuma on pääosin ruotsinkielinen. Tapahtuma sisältyy museon sisäänpääsyyn, 10/6 euroa, Museokorttiin ja Kaikukorttiin.

Näyttely We Have A Dream on esillä 9.4. saakka Pohjanmaan museossa. Näyttely Vaasan torilla päättyy 21.2.

Katso tapahtuma: https://fb.me/e/5xv8RfiX6

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=FwGUTtF8DlQ

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Amanuenssi Janna Sirén, Vaasan kaupungin museot, p. 040 530 3285, janna.siren@vaasa.fi

Museopedagogi Liisa Palomäki, Vaasan kaupungin museot, p. 040 357 9714, liisa.palomaki@vaasa.fi

Kuvat

Albert Wiking: Martti Ahtisaari, 2016.
Albert Wiking: Martti Ahtisaari, 2016.
Lataa
Albert Wiking: Malala Yousafzai, 2016.
Albert Wiking: Malala Yousafzai, 2016.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vi gör Vasa till Finlands snyggaste stad – kampanjen En miljon soppåsar inspirerar till att samla skräp i omgivningen29.3.2023 13:22:41 EEST | Tiedote

Yle ordnar under våren den riksomfattande kampanjen En miljon soppåsar, vars mål är att inspirera människor till att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen. Vasa deltar också i kampanjen tillsammans med över 140 städer och kommuner. De insamlade soppåsarna anges på kampanjsajten vid den egna orten. Kom med och gör Vasa till Finlands snyggaste stad!

Tehdään Vaasasta Suomen siistein kaupunki – Miljoona roskapussia -kampanja innostaa keräämään roskia ympäristöstä29.3.2023 13:16:11 EEST | Tiedote

Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. Tule mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme