Kustantamo S&S

"Valokuvaaminen on tappamista." Marisha Rasi-Koskisen uuden romaanin ytimessä on kertojan vastuu

Jaa

Marisha Rasi-Koskisen aikuisille kirjoitettu REC on kunnianhimoinen romaani, jota kirjailija on työstänyt vuosien ajan. Sen ytimessä on ajatus tarinankertojan vastuusta toisia kohtaan.

Kertomus kuolemasta oli Lucaksen ja Colen ensimmäinen yhteinen dokumenttielokuva. Cole oli alusta alkaen varma, että he saisivat aikaan jotain suurta. Jotain ainutkertaista, aitoa ja rohkeaa, ei sepitettä vaan täyttä totta.

Mitä seuraa siitä, kun emme enää tiedä kenen sanaa uskoa? Mitä seuraa siitä, kun emme tiedä, mitä on rajattu kuvan ulkopuolelle? REC asettuu osaksi someajan keskustelua siitä, kenen totuutta kuuntelemme. Se on myös harvinaisen ajatonta kirjallisuutta, joka kunnioittaa modernismin traditiota.

Lucas on ihan tavallinen poika, jolla on ihan tavallinen elämä, kunnes hän tutustuu Coleen ja hänen veljeensä Nikiin. Ystävykset tavoittelevat koko ajan jotain erityistä, eikä mikään tavallinen ole enää merkityksellistä. Sanoista, kuvista ja videonpätkistä tulee tie, jota pitkin pojat sukeltavat yhä syvemmälle harhaluulojen ja tarinoiden verkostoon. 

Rasi-Koskinen punoo lumoavaa tarinaa, joka pelaa taitavasti fiktion mahdollisuuksilla. Lukija joutuu pidättämään henkeään viimeisille sivuille asti.

Marisha Rasi-Koskinen on tamperelainen kirjailija ja psykologi, jonka luomat maailmat pakenevat arkihavaintoa. Hän on aiemmin julkaissut viisi palkittua ja kiitettyä kaunokirjallista teosta. Nuorten romaani Auringon pimeä puoli (WSOY) voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2019.

Marisha Rasi-Koskinen: REC, romaani, 648 sivua.
Ilmestyy 18.8.2020

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Miikka Pirinen
Kuva: Miikka Pirinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Pitchaustaidot ovat kallisarvoista valuuttaa työelämässä16.9.2020 08:25:00 EESTTiedote

Esiintymisvalmentaja Elsa Ervastin ja taloustoimittaja Joonas Turusen kirja Pitch! Innostavan tiivistämisen taito neuvoo kuinka kuka tahansa oppii tiivistämään viestinsä lyhyeksi ja vakuuttavaksi myyntipuheeksi. Persoonallinen esiintyminen on mahdollista myös ujoille ja jäykille. Olitpa yrittäjä, työntekijä, asiantuntija tai kulttuurin freelancer, kirjasta löytyvät vinkit täydelliseen myyntipuheeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme