Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Valon ja varjon juhla - talviloma maailman ainoassa Muumimuseossa

Jaa
Talven selkä taittuu - Muumimuseossa juhlitaan talvilomaa ja valon lisääntymistä varjojen kanssa leikkien. Ennen näkemättömiä hahmoja ja uusia tarinoita syntyy taianomaisesti varjoteatterin keinoin. Ateljeen nonstop-työpajassa luodaan varjoja ja leikataan siluettikuvia.
Kuva: Maija Keränen
Kuva: Maija Keränen

Tove Janssonin Taikatalvi-kirjassa metsän olennot sytyttävät keskitalvella suuren nuotion saadakseen pimeyden väistymään ja auringon palaamaan taivaalle. Juhla alkaa, rumpu soi ja tanssi kiihtyy. Hangelle heijastuu talven eläjien heiluvia ja huojuvia varjoja takkutukkineen, häntineen, ja sarvineen. Millainen varjo sinusta heijastuisi juhlavalojen hehkuessa? Olisitko ihana oma itsesi vai muututko täysikuun aikaan täysin eri hahmoksi?


Talvilomaviikkoja vietetään Muumimuseossa pääkaupunkiseudun ja Tampereen talvilomaviikoilla 18.2.–5.3.2023. Ateljeen ohjattu nonstop-työpaja on poikkeuksellisesti avoinna koko päivän kaikkina museon aukiolopäivinä. Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan.

Yleisöopastuksia järjestetään jokaisena museon avoinnaolopäivänä viikoilla 8 ja 9 klo 11 suomeksi ja klo 13 englanniksi.

Taikatalvi -kirjan kuvituksien valon ja varjon leikkiä voit ihastella museon alkuperäiskuvitusten lisäksi myös Tampereen keskustan Valogallerian Muumit ja talven taika -näyttelyssä 12.3. saakka. Valoteokset ovat esillä iltaisin pimeän aikaan klo 23 asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Maija Keränen
Kuva: Maija Keränen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo 

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Tutustu muumien rakastettuihin tarinoihin Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten myötä, astu taikurin hattuun ja koe Muumilaakson taikuutta, tutki yksityiskohtaisia muumikuvaelmia ja näe kimaltelevan pyrstötähden kiitävän avaruudessa! Uutta katsottavaa löytyy museon Observatoriosta eli vaihtuvien näyttelyiden tilasta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Kolmen maakunnan uusi Taidevaltakunta-biennaali antaa vallan taiteelle16.3.2023 11:30:00 EET | Tiedote

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan, joka järjestää kahden vuoden välein biennaalinäyttelyt vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Ensimmäinen Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä toteutuva biennaali kesällä 2024 tutkii, mitä tapahtuu, kun taide saa vallan ja yhteiskunta toimii sen mukaan. Taidevaltakunnan avoin taiteilija- ja teoshaku avautuu 31.3.2023.

Tampereen suurin prosenttitaidekokonaisuus valmistui uuteen Sammon kouluun17.2.2023 15:07:37 EET | Tiedote

Sammon koulun ja päiväkodin uudisrakennukseen on valmistunut Tampereen tähän asti suurin prosenttitaidekokonaisuus. Vajaa prosentti rakennuskustannuksista tarkoittaa tässä tapauksessa yli 200 000 euroa taiteeseen. Rakennuksen sisälle ja piha-alueelle taidetta ovat tehneet viisi Tampereen taiteilijaseuran jäsentä. Taiteilijat ovat Janne Hokkanen, Sanna Kauppinen, Heta Laitakari, Johanna Lonka sekä Piia Rantakangas. Heistä Hokkanen ja Kauppinen valittiin vuonna 2019 koordinoimaan tämä poikkeuksellisen suuri taidehanke.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme