Kirkko Helsingissä

Valotaideteokset valaisevat Helsingin keskustaa

Jaa

Helsingin seurakunnat haastavat jokaisen helsinkiläisen olemaan valona toisilleen ja tuovat myös itse valoa pimeään marraskuuhun. Helsingin tuomiokirkko ja Kampin kappeli nimittäin alkavat tällä viikolla valaista Helsinkiä aivan erityisellä tavalla, kun näihin pyhättöihin suunnitellut valotaideteokset paljastuvat.

Kuva on ruutukaappaus valotaideteoksen havainnevideosta, valoteos on nähtävillä keskiviikosta 11.11. kello 6 alkaen.
Kuva on ruutukaappaus valotaideteoksen havainnevideosta, valoteos on nähtävillä keskiviikosta 11.11. kello 6 alkaen.

Helsingin tuomiokirkon kynttiläaiheinen valoteos on esillä reilun viikon ajan keskiviikosta 11.11. alkaen perjantaiaamuun 20.11. ja Kampin kappelin teos reilu puolitoista viikkoa perjantaista 13.11. alkaen tiistaihin 24.11. asti. Valoteoksia voi ihailla aamuisin kello 6-8 ja iltaisin kello 16-22. Nämä valoteokset Helsingin seurakunnille toteuttaa Sun Effects Oy.

”Sekä Tuomiokirkossa että Kampissa toistuu sama teema, mutta sisällön asettelu eroaa rakennuksien arkkitehtuurin vuoksi hieman toisistaan. Tuomiokirkko on valkoisen värinsä puolesta tietysti hieman otollisempi projisointiin, mutta Kampin kappelin puupinta on myös huomioitu tarvittavaa valotehoa laskettaessa”, teosten toteuttaja Janne Ahola Sun Effects Oy:stä kertoo.

Sytytä kynttilä ikkunalle ja tuo valoa muille

Helsinkiläisiä haastetaan nyt sytyttämään kynttilä ikkunalleen ja näin ilahduttamaan valolla muita. Lisäksi kaikkia kannustetaan jakamaan tuota valoa vaikkapa kuvana sosiaalisessa mediassa häshtägeillä #valaisetpimeän ja #ilmansinua, teemana on ”ilman sinua ei ole valoa”.

”Tämä syksy on koronatilanteen vuoksi hyvin poikkeuksellinen. Keväällä ilahdutimme toisiamme asettamalla nalleja ikkunoille. Näin pimeän vuodenajan keskellä kynttilä tai muut valot näkyvät paremmin ja valaisevat. Tänä aikana tarvitsemme toivon vahvistamista ja niitä valonpilkahduksia toinen toisiltamme, jotta luottamus siihen, että yhdessä tästä selvitään, on totta meille kaikille”, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Myöhemmin ainakin Malmin ja Puistolan kirkot samoin kuin Huopalahden kirkkopuisto saavat myös valaistuksen. Hyvän Paimenen kirkko Pakilassa saa enkeliaiheisen valotaideteoksen.

Lisäksi seurakunnat järjestävät valoon liittyviä tapahtumia ja jakavat helsinkiläisille marras-joulukuun aikana tapahtumissaan eri puolilla kaupunkia yhteensä noin 10 000 pöytäkynttilää. Joulukuussa seurakuntien perinteisiä tapahtumia on siirretty ulkona pidettäviksi. Luvassa on muun muassa Kauneimpia joululauluja ja joulupolkuja, joissa voi vaeltaa oman lyhdyn tai kynttilöiden valossa.

Valoteokset ja -tapahtumat ovat osa kampanjaa, joka kannustaa helsinkiläisiä jakamaan valoa ja olemaan itse valona toisia auttamalla. Kampanjassa hyödynnetään keväällä valmistunutta Helsingin seurakuntien Ilman sinua -markkinointiviestintäkonseptia.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva on ruutukaappaus valotaideteoksen havainnevideosta, valoteos on nähtävillä keskiviikosta 11.11. kello 6 alkaen.
Kuva on ruutukaappaus valotaideteoksen havainnevideosta, valoteos on nähtävillä keskiviikosta 11.11. kello 6 alkaen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme