Päivittäistavarakauppa ry

Vältä ruuhkahuiput, hoida joulun hankinnat hyvissä ajoin

Jaa

Päivittäistavarakaupan yritykset toivovat, että kuluttajat jakaisivat jouluostostensa teon pidemmälle ajalle. Näin voidaan välttää pahimpia ruuhkia ja varmistaa turvallinen asiointi heikkenevästä koronatilanteesta huolimatta.

Joulu on päivittäistavarakaupan suurin sesonki. Joulun hankinnat jakautuvat yleensäkin useammalle viikolle, mutta tänä vuonna valmistelut kannattaa aloittaa saman tien.

Koronatilanne kehittyy nopeasti ja alueelliset erot ovat huomattavia. Tällä hetkellä päivittäistavarakaupan myymälät toimivat normaalisti. Päivittäistavarakauppa on koronaepidemian alusta alkaen tehnyt runsaasti asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuutta parantavia toimia. Tautitilanteen kiihtyessä kaupan yritykset tehostavat toimia edelleen. Kaupassa on turvallista asioida.

Arvioiden mukaan kotimaahan joulua viettämään jää tänä vuonna jopa 300 000 ihmistä enemmän kuin tavallisesti, mikä on merkittävä lisäys joulumyyntiin ja asiakasmääriin. Koronarajoitusten takia kotona lähipiirin kanssa vietettävään poikkeusjouluun halutaan myös panostaa enemmän. Ruokakaupan joulusta on tulossa vilkas.

Hanki säilyvät tuotteet ennakkoon, hyödynnä pitkiä aukioloja ja verkkokauppaa

Käyttötavarat ja säilytystä kestävät joulupöydän antimet kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen ja näin pyrkiä välttämään pahimmat ruuhkahuiput. Kaupassa käynti helpottuu, kun joulunaluspäivien ostoslistalle jäävät vain välttämättömimmät tuoretuotteet.

- Kaupat ovat varautuneet vilkkaaseen joulumyyntiin kasvattamalla tilausmääriä ja varmistamalla, että myymälöissä on riittävästi henkilökuntaa. Ruuhkien estämiseksi useat kaupat pidentävät joulun alla jo entisestään laajoja aukioloaikojaan ja palvelutiskit palvelevat monin paikoin pidempään. Useat kaupat palvelevat vuorokauden ympäri, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Ruoan verkkokauppa on kasvanut korona-aikana huomattavasti. Verkkokauppaa kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää myös joulun ostoksia tehdessä.

Erityisesti nyt on tärkeä noudattaa turvallisen asioinnin ohjeita

Muistetaan ostoksilla, että maltti on valttia ja noudatetaan turvallisen asioinnin ohjeita. Huolehditaan riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja käytetään kasvomaskia alueellisten viranomaissuositusten mukaisesti. Hyödynnetään laajoja aukioloaikoja.

- Meistä jokaisen vastuulla on huolehtia omalta osaltaan siitä, että ruokakaupassa on turvallista asioida ja tehdä töitä myös joulun aikaan, Luoto korostaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Päivittäistavarakauppa ry
Päivittäistavarakauppa ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

https://www.pty.fi

Päivittäistavarakauppa ry (PTY) on päivittäistavara- ja tavaratalokaupan sekä foodservice-tukkukaupan edunvalvoja elinkeinopoliittisessa päätöksenteossa. Alan yritykset työllistävät suoraan ja välillisesti yli 80 000 henkilöä ja investoivat Suomeen satoja miljoonia euroja vuosittain. Vuonna 2019 päivittäistavaroiden myynti oli 18,6 miljardia euroa.

PTY:n jäsenet ovat Heinon Tukku Oy, Kesko Oyj, K-kauppiasliitto ry, Lidl Suomi Ky, Minimani Yhtiöt Oy, M Itsenäiset Kauppiaat Oy, R-kioski Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Suomen Palvelutukkurit Oy, Tokmanni-konserni ja Wihuri Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Päivittäistavarakauppa ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme