SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Vältä ruuhkat pääsiäisostoksilla – hyödynnä laajoja aukioloaikoja tai tilaa verkosta

Jaa

S-ryhmän ruokakauppojen laajat aukioloajat sekä ruoan verkkokauppa mahdollistavat ruuhkattomat ostokset myös ennen pääsiäisen pyhiä. Tänä vuonna pääsiäispöytiin katetaan perinteisten herkkujen lisäksi esimerkiksi pääsiäisbroileria, savukalaa, grillattuja vihanneksia sekä itse leivottua leipää ja leivonnaisia.

Kuva: SOK
Kuva: SOK

Pääsiäinen on perinteisesti vilkasta aikaa ruokakaupoissa, ja viikon suosituin kauppapäivä on perinteisesti ollut kiirastorstai, joka tänä vuonna osuu torstaille 1.4. Koronatilanteen vuoksi ja ruuhkien välttämiseksi ostoksille kannattaakin mahdollisuuksien mukaan suunnata jo alkuviikosta tai vuorokauden hiljaisempina tunteina. S-ryhmän ruokakaupat (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) palvelevat pääsiäisviikolla laajoin aukioloajoin.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä ostokset kaikessa rauhassa. Rauhallisinta myymälöissä on aamulla ennen yhdeksää sekä myöhemmin illalla tai yöllä. Eri puolilla maata noin 80 S-ryhmän myymälää, joista 16 on Prismoja, palvelee pääsiäistä edeltävinä päivinä jopa kellon ympäri. Koronatilanteen vuoksi kauppareissulla on syytä muistaa myös tutut varotoimet: turvavälit, käsien pesu, kasvomaskin käyttö sekä asioiminen vain terveenä. Myös ostoslista kannattaa suunnitella huolella etukäteen”, sanoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Hyvä vaihtoehto on myös ruokien tilaaminen verkosta. S-ryhmän ruoan verkkokauppojen kapasiteettia nostetaan pyhien alla, mutta koska myös kysyntää tulee olemaan runsaasti, on suositeltavaa olla ajoissa liikkeellä. Kotiinkuljetus- ja noutoajat tulevat varattaviksi pääsääntöisesti viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Jos ruoan tilaaminen verkosta ei ole ennestään tuttua, kannattaa aluksi tutustua verkkokauppojen sivuilta löytyviin ensitilaajan ohjeisiin, joiden avulla tilaaminen sujuu jouhevasti.

Pääsiäisenä avataan grillikausi ja leivotaan keväisiä herkkuja

Pääsiäisen pyhät vietetään tällä kertaa viime vuoden tavoin pitkälti kotona, ja moni haluaa silloin panostaa ruoanlaittoon. Ruokapöydissä toistuvat pääsiäisenä perinteisesti monet tutut ja turvalliset hitit, kuten mämmi, pasha sekä karitsan ja lampaan liha, joissa vuoden merkittävin myyntipiikki ajoittuu juuri pääsiäisen tienoille. Suosiotaan on kasvattanut erityisesti karitsan kare, jonka voi paistaa joko kokonaisena tai kyljyksiksi leikattuna.

Toisaalta myös kala ja broileri ovat kasvattaneet osuuttaan pääsiäispöydän pääproteiinina vuosien saatossa. Esimerkiksi kokonaisena paistettu pääsiäisbroileri on juhlavan näköinen, maistuva ja kevyempi pääsiäisherkku, kertoo myyntipäällikkö Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta. Koska pääsiäistä vietetään viime vuoden tavoin pienellä porukalla, monen ostoskorista löytyy myös kypsiä tuotteita, kuten savustettua kalaa tai palvattua karitsan paistia. Sesongin vihanneksista pääsiäisen suosikkiherkku on erityisesti vihreä tankoparsa, jota myydään huhti-toukokuussa noin 200 000 kilon kuukausivauhdilla. Viime vuonna kovin myyntipiikki osui juuri pääsiäisviikolle.

”Säiden salliessa moni aloittaa myös grillikauden juuri pääsiäisenä. Tänä vuonna grilleissä tirisee entistäkin enemmän vihanneksia, juureksia ja jopa hedelmiä. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti esimerkiksi erilaisten kaalien, avokadon tai vaikkapa melonin grillaamista. Toki myös makkaraa grillataan, ja suomalaiset ovat viime vuosina löytäneet rohkeammin maustetut grillimakkarat sekä lihapitoisemmat vaihtoehdot, kuten raakamakkarat. Pääsiäiseen voisi sopia hyvin esimerkiksi yrteillä ja valkosipulilla maustetut lammasraakamakkarat tai vaihteeksi vegaaniset makkarat. Tarjontaa löytyy myös pihvien ystäville, ja niistä nostaisin erityisesti pääsiäisen aikaan myynnissä olevat Tamminen Dry Aged Rib eye - sekä New York Strip steak -pihvit”, Kovalainen vinkkaa.

Korona-ajan leivontabuumi on myös edelleen voimissaan ja kovassa nosteessa. Erityisen suosittua on erilaisten leipien ja sämpylöiden leivonta, ja pääsiäisenä voikin kokeilla vaikka muhkean pääsiäisleivän tai perinteisen pääsiäislimpun leipomista.

”Makeaan pääsiäisleivontaan kuuluvat ehdottomasti perinteiset rahkaleivonnaiset, kuten rahkapiirakat ja -pullat. Pääsiäisen kahvipöytään sopii upeasti sitrushedelmillä tai mangolla maustetut juustokakut hedelmä- tai marjakastikkeilla höystettynä, kuppikakut raikkailla hedelmäisillä kuorrutuksilla, marenkiset leivonnaiset ja tietenkin kaikki suklaiset herkut”, sanoo myyntipäällikkö Nina Paavilainen S-ryhmän marketkaupasta.

Unohtaa ei sovi myöskään pääsiäismakeisia. S-ruokakauppojen myydyin pääsiäismuna oli viime vuonna kestosuosikki, Kinder Surprise -yllätysmuna, mutta herkkusuiden iloksi markkinoille tulee vuosittain myös kiinnostavia uutuustuotteita. Esimerkkejä tämän vuoden karkkiuutuuksista ovat Fazerin Vihreät kuulat -hedelmäkaramellit ja Easter Drageet sekä Apulanta- ja JVG-suklaamunat. Pääsiäismunien myyntimäärissä näkyi viime keväänä se, etteivät lapset päässeet virpomaan koronarajoitusten vuoksi, ja tilanne tulee olemaan sama myös tänä vuonna.

TOP 5 pääsiäismunat vuonna 2020 (kpl-myynti S-ryhmässä vkot 14–15/2020)

  1. Kinder Surprise, yllätysmuna 20 g
  2. Kinder Surprise Powerpuff, yllätysmuna 20 g
  3. Mr. Surprise, yllätysmuna 20 g
  4. Fazer Mignon, pääsiäissuklaamuna 52 g
  5. Kinder Joy, yllätysmuna 20 g

Oman myymälän aukioloajat pääsiäisen aikaan voi tarkistaa osoitteesta www.s-kanava.fi/asiakasomistaja/etu-ja-bonuspaikat. Ruoan verkkokauppojen palvelua tarjoavat myymälät sekä vapaat toimitusajat voi tarkistaa myymälästä riippuen joko osoitteesta www.foodie.fi, www.s-kaupat.fi tai kauppa.foodmarketherkku.fi. Uusia myymälöitä on lisätty palveluverkostoon koko alkuvuoden ajan, joten ajantasainen tilanne kannattaa tarkistaa suoraan verkkokaupoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sampo Päällysaho, päivittäistavarakaupan johtaja, S-ryhmän marketkauppa, sampo.paallysaho(at)sok.fi, puh. 010 768 0665

Kuvat

Kuva: SOK
Kuva: SOK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on lähes 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,8 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Unilääkäri kehottaa huolehtimaan onnellisista unista myös poikkeusaikana.20.4.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Unilääkäri, dosentti Henri Tuomilehto kehottaa ihmisiä huolehtimaan hyvästä yöunesta myös poikkeusaikana. Tuomilehto suosittelee rytmittämään muuttuneen arjen uudelleen ja aloittamaan rauhoittumisen uneen hyvissä ajoin illalla. Näin taataan palauttavat yöunet. Sokos Hotellit laajentavat yhdessä Tuomilehdon kanssa tehtyä Onnellisia unia -konseptiaan tänä keväänä. Hotelliketjussa tiedetään, että uni on hotellivieraalle tärkein hyvään hotellikokemukseen vaikuttava asia.

ABC-liikennemyymälät palaavat 19.4. alkaen täyden palvelun taukopaikoiksi19.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Ravintolasulun päättyessä ABC-verkosto avaa koko palvelukirjonsa asiakkaiden käyttöön maanantaista 19.4. alkaen. Olennaisin muutos sulkuaikaan on ravintolasalien aukeamisen sallima ruokailu ja tauon viettäminen sisätiloissa. Alueelliset rajoitukset vaikuttavat osassa Suomea ravintoloiden asiakaspaikkojen määrään, mutta ne eivät säätele liikennemyymälöiden aukioloaikoja. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehditaan edelleen monin tavoin.

Erinomainen asiakaspalvelu siivitti asiakastyytyväisyyden huipputuloksiin S-ryhmän ravintoloissa14.4.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Ravintolan valinnassa palvelulla on aina ollut suuri merkitys, mutta nyt pandemia-vuoden aikana sen rooli tuntuu entisestään kasvaneen. Havaintoa tukee myös S-ryhmän ravintolaketjujen kasvanut asiakastyytyväisyys, jossa erityistä kiitosta saa ravintoloiden henkilöstö. Ravintoloista haetaankin hyvän ruuan lisäksi elämyksellisyyttä, ja jokainen asiakaskohtaaminen on silloin merkityksellinen.

S-ryhmältä jättiponnistus ja koko Suomen laajuinen investointi tulevaisuuteen: jo lähes 300 S-marketia uudistettu9.4.2021 09:10:27 EEST | Tiedote

Suomen suurin ruokakauppaketju S-market panostaa palveluidensa kehittämiseen poikkeusoloissakin. Vuoden 2020 alussa aloitettu S-marketien uudistus on muokannut jo lähes 300 myymälästä entistäkin laadukkaamman, asiakaslähtöisemmän ja energiatehokkaamman ruokakaupan. Miljoonaluokan panostus jatkuu: uudistusvauhti on kova ja valtaosa koko S-market-ketjusta on uudistunut vuoden 2021 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme