Lapsiasiavaltuutettu

Valtakunnallinen lapsen oikeuksien päivän juhla Hämeenlinnassa

Jaa

Tänään vietettävän YK:n lapsen oikeuksien päivän 20.11.2017 valtakunnallinen lasten juhla järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa.

Juhlaan osallistuu Hämeenlinnan kaupungin 5-8-vuotiaita lapsia. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ottaa lapset vastaan Hämeenlinnan Raatihuoneella.

Perjantaina 24.11. vietetään valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää osana lapsen oikeuksien päivän viettoa. Päivän tavoitteena on päästää lapset näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Päivä järjestetään toista kertaa ja siitä on selvästi tulossa perinne työpaikoilla. Päivän viettämistä koordinoi lapsiasiavaltuutetun toimisto.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vierailee viikon aikana useissa lapsen oikeuksien viikon tilaisuuksissa eri puolilla Suomea: Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Helsingissä ja Joensuussa.


Lisätietoa:

lapsimukaantöihin.fi
lapsenoikeudet.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

0295 16001http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme