Virra Talotekniikka Oy

Valtakunnallinen putkiremonttien osaaja Virra rakentaa hiilineutraalia Suomea korjausrakentamisen keinoin

Jaa

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Koska rakennusten ja rakentamisen vaikutus ilmastoon on valtava, rakentamisen ja korjausrakentamisen kautta on mahdollista tehdä merkittäviä parannuksia.

– Putkiremonttien osalta Virra haluaa tehdä vähintään oman osansa hiilineutraaliuden saavuttamiseksi, kertoo Virra Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Atte Tarkiainen.

Virra on Suomen putkiremonttikentässä uusi nimi, mutta yrityksen osaaminen perustuu pitkälle perinteelle. Virra on syntynyt alan kahden edelläkävijän, Sewerexin ja New Tuben yhdistyessä vuoden 2020 alussa.

– Osaamisemme on toimialan huippua ja isompana toimijana mahdollisuutemme kehittää kiinteistöjen vesi- ja viemäriverkostojen saneerauksen työmenetelmiä paranevat entisestään, jo yli vuosikymmenen verran putkiremonttialaa kehittänyt Tarkiainen painottaa. 

Vanhan asuntokannan parantaminen tukee hiilineutraaliutta

Suomen rakennuskannan arvo 500 miljardia euroa vastaa noin 45 % Suomen kansallisvarallisuudesta. Merkittävä osa rakennuskannasta on 1960–80-luvuilla rakennettuja asuinrakennuksia, joita ei ole peruskorjattu.

Korjaustarve on merkittävä: asuinrakennusten korjauksiin pitäisi sijoittaa kymmenvuotiskaudella 2016–25 noin 9,4 miljardia euroa, ja seuraavalla kymmenvuotiskaudella 11,1 miljardia euroa.

Ilman vanhan asuntokannan parantamista kestävällä tavalla hiilineutraalius jää vain tavoitteeksi.

– Tärkeintä korjausrakentamisessa on, että tehdään oikeita asioita, Tarkiainen linjaa.
– Korjataan oikein ja oikeasta paikasta, kokonaisuus huomioiden. Ettei vaikkapa uusiksi laitettuja lattioita ja seiniä tarvitse viiden vuoden päästä repiä auki putkiremontin takia. 

Hybridiremonteilla viemärit ja vesijohdot tehokkaasti kuntoon

Virran vastaus kiinteistöjen korjaustarpeeseen ovat hybridiremontit, eli viemärien sukittaminen ja uusien vesijohtojen asentaminen ilman tarpeettomia rakenteiden avauksia.

– Monipuolisen putkiremonttiosaamisemme myötä voimme tarjota parhaat ratkaisut eri tilanteisiin, Tarkiainen muistuttaa. – Keskusteluissa asiakkaiden kanssa on käynyt ilmi, että pirstaleisella kentällä onkin odotettu valtakunnallista toimijaa, joka pystyy tarjoamaan sekä viemäri- että vesijohtosaneerauksen yhden katon alta.

Valtakunnallisella, mutta paikallisesti palvelevalla Virralla on toimipisteitä kautta Suomen Helsingistä Ouluun asti.

– Meillä on osaava henkilöstö, joka on auttanut fuusion toteuttamisessa ja on valmis kehittymään yrityksen mukana, Tarkiainen kommentoi. – Yhdistymisen myötä Virrassa on valtava määrä osaamista ja kokemusta niin viemäreiden kuin vesijohtojen saneeraamisesta.

Yritys työllistää lähes 100 putkiremonttiosaajaa, joista osa on ollut mukana fuusioituneiden yritysten alusta asti. Virra vie kasvavaa ja kehittyvää toimialaa eteenpäin myös kouluttamalla uusia ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Atte Tarkiainen, toimitusjohtaja, Virra Talotekniikka Oy
atte.tarkiainen@virra.fi, 040 182 5454, www.virra.fi

Tilastotiedot: Rakennetun omaisuuden tila ROTI, 2019

Tietoja julkaisijasta

Virra Talotekniikka Oy
Virra Talotekniikka Oy
Katajaharjunkatu 22A
45720 Kuusankoski

010 281 9999http://virra.fi

Valtakunnallinen putkiremonttien osaaja Virra syntyi vuonna 2020 pitkän linjan sukitusosaajien Sewerexin ja New Tuben yhdistyessä. Valtakunnallinen hybridiremonttien edelläkävijä työllistää lähes 100 työntekijää. Yrityksen päätoimipaikka on Kuusankoski ja sillä on toimipisteet Helsingissä, Liedossa, Lahdessa, Lempäälässä, Oulussa ja Seinäjoella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.