Valtakunnalliseen esseekilpailuun saapui 190 kirjoitusta - Kilpailun pääpalkinto on 10 000 euroa

Jaa

Kotkan Suomalaisten Yksityiskoulujen kannatusyhdistyksen järjestämään esseekilpailuun saapui määräaikaan 31.5. mennessä 190 esseetä. Voittajaesseen kirjoittaja tulee saamaan verovapaan 10 000 euron palkinnon. 2. palkinto on 5 000 euroa ja 3. palkinto 2 500 euroa.

Kilpailun tuomaristo lukee ja arvioi esseet kesän ja syksyn aikana. Tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Jari Järvelä ja Matti Mäkelä, kirjastoneuvos Marja-Liisa Jenu, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorit Riku Halinen ja Päivikki Iivonen sekä päätoimittaja emeritus Jukka Vehkasalo.

Palkitsemistilaisuus järjestetään 3.12.2017 Kotkassa.

Esseekilpailun aiheena oli ”Ei oppi ojaan kaada”. Osallistujien toivottiin arvioivan opetukseen ja sivistykseen liittyviä kysymyksiä avoimin mielin ja terävällä kynällä.

Esseekilpailu järjestetään osana Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Kilpailun suojelija on valtioneuvos Riitta Uosukainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Vehkasalo
jukka.vehkasalo@esseekilpailu.fi
puh. 040 593 0180

Marja-Liisa Jenu
marja-liisa.jenu@esseekilpailu.fi
puh. 044 036 5663

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kotkan Suomalaisten Yksityiskoulujen kannatusyhdistys ry
Ruotsinsalmenkatu 18 C 27
48100 Kotka

http://www.esseekilpailu.fi

Kotkan Suomalaisten Yksityiskoulujen kannatusyhdistys ry

Kotkan Suomalaisten Yksityiskoulujen kannatusyhdistys ry. perustettiin 1895. Yhdistys perusti Kotkaan kaksi koulua, joista Kotkan Lyseo on edelleen toiminnassa. Koulujen ylläpidosta luopumisen jälkeen 1970-luvulta alkaen yhdistyksen toiminnan funktio on ollut kulttuurirahastona toimiminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotkan Suomalaisten Yksityiskoulujen kannatusyhdistys ry