Helsingin Diakonissalaitos

Valtakunnalliset Terveysneuvontapäivät käynnistyvät maanantaina

Jaa

Huumeiden käyttäjille suunnattua sosiaali- ja terveysneuvontaa toteuttavat ammattilaiset, vertaistoimijat sekä terveysneuvontapalveluiden käyttäjät kokoontuvat ensi viikolla Helsinkiin pohtimaan alan tulevaisuutta. Terveysneuvontapäivät kokoavat yhteen yli 200 osallistujaa.

Terveysneuvontapäivien keskeisinä teemoina ovat C-hepatiitin uudet hoitomahdollisuudet, terveysneuvontatyön muutos ja tulevaisuuden näkymät kansallisesti ja kansainvälisesti.

Uutena asiana esillä on huumeidenkäyttäjien C-hepatiitin hoito, joka Suomen C-hepatiittistrategian myötä alkaa levitä myös matalan kynnyksen toimintaan.

- Terveysneuvonta elää parhaillaan hyvin mielenkiintoista ja uutta orastavaa vaihetta. Se näkyy myös ohjelmassa, joka on tänä vuonna poikkeuksellisen kiinnostava. Saamme mm. uutta tietoa siitä, mitä huumeita meillä käytetään tai ovatko aineet sitä mitä käyttäjät niiden luulevat olevan. Lisäksi kuulemme haittojen vähentämisen kansainvälisistä trendeistä tai siitä tulisiko Suomessa sallia mm. huumeiden käyttöhuoneet tai huumausaineiden testauspisteet, Diakonissalaitoksen ylilääkäri Outi Kuikanmäki kertoo.

Myös terveysneuvonnassa näkyy sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittyminen asiakkaan osallisuutta ja moniammatillista yhteistyötä tukevaan suuntaan. Päivillä kuullaankin myös mm. C-hepatiitin hoidon läpikäyneen asiakkaan kokemuksia sekä siitä, miten muutoksen tuulet vaikuttavat esimerkiksi lääkärin rooliin terveysneuvonnassa.

Päivät toteutetaan yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL, A-klinikkasäätiön, A-klinikka Oy:n, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n, Helsingin kaupungin, Irti huumeista ry:n, Positiiviset ry:n, Sininauha Oy:n, Sovatek-säätiön, Suomen Diakoniaopisto SDO:n ja Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa. Terveysneuvontapäivät saa rahoitusta Sosiaali- ja Terveysministeriöltä.

Ohjelma:
https://www.hdl.fi/wp-content/uploads/2018/06/Ohjelma-Terveysneuvontap%C3%A4iv%C3%A4t-2018.pdf

Media on lämpimästi tervetullut osallistumaan Terveysneuvontapäiville 12. - 13.11.2018

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista:

Laura Niemi, laura.niemi@hdl.fi, puh. 050 3738602, Helsingin Diakonissalaitos

Paikka:
Terveysneuvontapäivät järjestetään Suomen Diakoniaopiston auditoriossa, Alppikatu 2, Helsinki.

Somessa #terveysneuvontapäivät

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Digivälitteinen työskentely mahdollistaa pakolaisten hoidon myös valtakunnallisesti17.1.2019 10:43Tiedote

Vuodenvaihteessa katkolla olleen Helsingin Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen Lasten ja nuorten toiminta on saanut jatkorahoituksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi EU:n turvapaikka- maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolta. 2016 alkaneen toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet alle 24-vuotiaat kidutetut ja vaikeasti traumatisoituneet lapset ja nuoret perheineen.

Ella Suojalehto johtamaan Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n liiketoimintaa2.1.2019 14:23Tiedote

Helsingin Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Hoiva Oy:n liiketoimintajohtajaksi on valittu diplomi-insinööri ja terveystieteiden maisteri Ella Suojalehto. Liiketoimintajohtajana hän vastaa ja kehittää kokonaisvaltaisesti ja tulosvastuullisesti Hoivan palvelukokonaisuutta, johon kuuluvat kotihoitopalvelut, ikäihmisten palvelut, päihde- ja mielenterveyspalvelut, asumispalvelut sekä henkilökohtaisen avun asiakkaat.

Kiintiöpakolaisten määrän nostaminen tukee traumatisoituneiden pakolaisten kuntoutusta28.11.2018 08:00Tiedote

Helsingin Diakonissalaitos on julkistanut raportin, jossa paneudutaan pakolaistaustaisten, vaikeasti traumatisoituneiden lasten ja nuorten hoitoon maassamme sekä kerrotaan mitä hoidossa pitää huomioida ja miten sitä käytännössä toteutetaan. Raportin mukaan kotoutumiseen liittyvät stressitekijät vieraassa yhteiskunnassa saattavat painaa lasta jopa enemmän kuin lähtömaassa koetut sotatapahtumat. Lapsen hyvinvointiin puolestaan vaikuttaa yleensä enemmän uudessa kotimaassa kohdattu huolenpito kuin aikaisemmat traumaattiset kokemukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme