Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Valtateiden 8 ja 27 liittymäalueen liikennejärjestelyt, Kalajoki, tiesuunnitelma

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Kalajoen kaupunki aloittavat tiesuunnitelman laatimisen valtateiden 8 ja 27 liittymäalueelle Kalajoen keskustaajamassa.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) aloittaa otsikossa mainitun tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa.

Suunnittelualue sijoittuu Kalajoen keskustaajaman lounaisosaan, valtateiden 8 ja 27 asemakaavoitetulle liittymäalueelle.

Suunnittelun tavoitteena on jalankulku- ja pyöräliikenteen turvallisuuden parantaminen, moottoriajoneuvoliikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden parantaminen sekä maankäytön kehittämisen mahdollistaminen.

Tiesuunnitelman toimenpiteitä:
-    Valtateiden 8 ja 27 nykyiseen liittymään lisätään pohjoisen suuntaan (meren suunta) neljäs haara, liittymä varustetaan kääntymiskaistoilla ja rakennetaan liikennevalo-ohjatuksi. Valtatien 8 muiden liittymien sijainnit järjestetään asemakaavan mukaisiksi.
-    Valtatielle 27 Hollitien ja Kipparinkaaren liittymän kohdalle rakennetaan kanavoitu nelihaaraliittymä.
-    Suunnittelualueen jalankulku- ja pyörätieverkkoa täydennetään rakentamalla molemmille valtateille alikulut sekä niihin liittyvät väylät ja pysäkit yhteyksineen
-    Tiesuunnittelun yhteydessä tehdään liikennemeluselvitys ja määritetään suunniteltavat melusuojaukset

Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä syksyllä 2020 ja tiesuunnitelma valmistuu huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, josta tiedotetaan erikseen. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville tietoverkossaan vähintään 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia.

ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Hankekortin mukainen, ennen tiesuunnittelua arvioitu rakennuskustannusarvio hankkeelle on noin 2,3 milj. euroa (alv 0%). Hankkeelle ei ole tällä hetkellä tiedossa rahoitusta. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.
Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Ari Kuotesaho, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kalajoen kaupunki Marko Raiman, p. 044 4691 213, etunimi.sukunimi@kalajoki.fi

WSP Finland Oy projektipäällikkö Viljo Heikkinen, p. 040 556 7034, etunimi.sukunimi@wsp.com

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Jätekuljetukset viranomaisten tehotarkkailussa Oulussa9.11.2020 10:11:47 EETTiedote

Keskiviikkona 4.11. pidettiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Oulun poliisilaitoksen yhteisratsia jätekuljetusten valvomiseksi. Valvontaa kohdennettiin erityisesti Ruskon jätekeskuksen ja muiden jätteenkäsittelylaitosten sekä jätettä tuottavien työmaiden läheisyyteen. Tarkastukseen sisältyi kuljetuskaluston asianmukaisuuden, kuljettavina olleiden jätteiden ja asiaan kuuluvien asiapapereiden tarkastaminen. Lisäksi poliisi teki sille erikseen kuuluvat tarkastukset. Vastaava ratsia pidettiin viimeksi vuonna 2016.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme