Pirkanmaan ELY-keskus

Valtatie 12:n uusi tievalaistus odottaa yhä sähköliittymien rakentamista ja kytkentää

Jaa

Valtatie 12:n uusi tievalaistutus Nokian ja Sastamalan välisellä osuudella on valmistunut ja enää vailla vain sähköjen kytkemistä. ELY-keskus odottaa yhä jakeluverkonhaltija Elenialta vahvistusta, milloin sähköliittymä kytketään.

Kuvituskuva valtatierampin valaisinpylväästä.
Kuvituskuva valtatierampin valaisinpylväästä.

Valtatie 12:n uusi tievalaistus on toteutettu puupylväillä, ilmakaapelilla ja LED-valaisimilla. Täydentävän valtatievalaistuksen rakentamistyöt käynnistyivät toukokuussa, ja työt on nyt saatu valmiiksi. Uutta tievalaistusta on rakennettu yhteensä noin 20 kilometriä Sastamalan ja Nokian välille. Tievalaistuskeskukset odottavat vielä liittymisjohtoja ja sähkön kytkemistä.

Pirkanmaan ELY-keskus ei ole tiedusteluistaan huolimatta saanut jakeluverkonhaltijalta Elenialta vahvistusta, milloin sähköliittymän rakentaminen ja kytkentä toteutetaan. Valtatie 12:n valot syttyvät heti, kun sähköliittymät on rakennettu ja kytketty.

Valojen syttymistä odotetaan jo malttamattomasti

Tievalaistusurakka valmistui kokonaisuudessaan aikataulun mukaisesti 3.12.2021, mutta tieosuudella tehdään vielä valaistukseen liittyviä viimeistely- ja purkutöitä. Tällä hetkellä ei ole varmuutta, saadaanko tievalaistus käyttöön vuoden 2021 aikana.

Tienkäyttäjät odottavat jo malttamattomina valojen syttymistä ja asiasta on tullut ELY-keskukseen paljon kyselyitä. Toistaiseksi ELY-keskus ja urakoitsija eivät pysty vastaamaan, milloin loput valoista saadaan käyttöön. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kyösti Reinikka, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 050 3511 527, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuvituskuva valtatierampin valaisinpylväästä.
Kuvituskuva valtatierampin valaisinpylväästä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme