Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Valtatien 28 jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä radan ylikulkusilta - Koivuahontie sekä valtatien 27 / Asematien liittymän parantaminen, Nivala

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on laatimassa tie- ja rakennussuunnitelmaa jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseksi valtatien 28 varteen välillä rautatien ylikulku - Koivuahontie sekä rakennussuunnitelmaa valtatien 27 ja Asematien liittymän parantamiseksi Nivalassa. Liittymä varustetaan kääntymiskaistoilla ja liikennevaloilla. Suunnitelmia laaditaan yhteistyössä Nivalan kaupungin kanssa.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa keskiviikkona 7.10.2020 klo 17.00 - 18.30 Nivalan kaupungin valtuustosalissa, Kalliontie 15, Nivala.

Suunnitelmat valmistuvat marraskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen ELY-keskus asettaa valtatien 28 jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta. Lisäksi tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Nivalan kaupungilta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma, joka valmistuu alkuvuodesta 2021. Valtatien 27 / Asematien liittymän rakennussuunnitelman hyväksyy ELY-keskus. Suunnitelmasta pyydetään Nivalan kaupungin lausunto.

Hankkeille ei ole vielä rahoitusta, mutta hankkeet pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, hankevastaava Ari Kuotesaho, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Nivalan kaupunki, tekninen johtaja Jouni Hautala, p. 040 344 7301, etunimi.sukunimi@nivala.fi
Ramboll Finland Oy, projektipäällikkö Seppo Parantala, p. 040 844 1912, etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita noin 5 000 enemmän kuin vuosi sitten - avointen työpaikkojen määrä noussut vuoden takaisesta20.10.2020 08:36:46 EESTTiedote

Keväällä alkanut koronakriisi nosti työttömyyden rajuun nousuun. Suuri osa kasvusta johtui lomautettujen määrän moninkertaistumisena maalis-huhtikuun aikana. Alkukesästä lähtien lomautukset ovat selvästi vähentyneet Pohjois-Pohjanmaalla. Lomautusten laaja käyttö viestii, että moni työantaja haluaa pitää kiinni henkilöstöstään ja lomautukset ovat tilapäinen keino ylittää vaikea jakso tai se antaa harkinta-aikaa epävarmassa toimintaympäristössä. Viime aikoina lomautettujen määrä ei ole enää laskenut yhtä ripeästi kuin kesän aikana. Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea. Uusia koronan leviämistä ehkäiseviä rajoitustoimia on suunnitteilla ja nämä lisäävät epävarmuutta monilla toimialoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme