Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Valtatien 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari -tiesuunnitelman tarkentuneita suunnitelmaluonnoksia käsitellään työpajassa 16.2.2023

Jaa
Kaakkois-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa valtatielle 6 välillä Keltti-Tanttari. Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa, joka laatii samanaikaisesti katusuunnitelmia ja asemakaavoja hankkeeseen liittyen. Suunnitelmaratkaisu on laajentunut sekä tarkentunut Keltin eritasoliittymän alueella ja suunnittelualueen itäosassa Tanttarissa. Palaute ratkaisusta on tärkeää hyvän lopputuloksen saamiseksi.

Suunnittelussa on edetty vaiheeseen, jossa pääratkaisut ovat muodostuneet ja muun muassa meluntorjunnan periaatteita on määritelty, joten nyt on hyvä ajankohta vielä vaikuttaa suunnitelman viimeistelyyn. Suunnitelmien valmistuminen on siirtynyt suunnittelualueen laajentumisen vuoksi loppukesään 2023.

Liitteenä on yleiskarttaluonnos (pdf). 

Tervetuloa keskustelemaan ratkaisuista

Järjestämme yhteisen työpajan torstaina 16.2.2023 Kouvolatalolla klo 17.30-19.00 (Varuskuntakatu 11, Kouvola). Ilmoittautumista ei tarvita.

Keskustelut ja saatu palaute otetaan huomioon tie- ja katusuunnitelmien tarkentamisessa. Tilaisuus alkaa lyhyellä ajankohtaiskatsauksella, jossa esitellään tiesuunnitelman tilannetta ja etenemistä. Sen jälkeen keskustellaan karttojen äärellä. Siellä voi keskustella myös suunnitelmaan liittyvästä asemakaavoituksesta kaavoittajan kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
- Kaakkois-Suomen ELY-keskus; Vesa Koistinen, puh. 0295 029 179
- Kouvolan kaupunki; Jussi Kimmo, puh. 020 615 7148, Kouvolan kaupunki (kaavoitus); Olli Ruokonen, puh. p. 020 615 9235
- Sitowise: Rauno Tuominen, puh. 040 700 7321

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, helmikuu 202321.3.2023 08:34:47 EET | Tiedote

Työttömyysluvut Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa ovat helmikuun mittaushistorian matalimpia (tilastot vuodesta 2006 alkaen). On kuitenkin merkkejä siitä, että pitkään jatkunut työttömyyden väheneminen alkaa taittua. Kaakkois-Suomessa työttömien määrä väheni enää kahden prosentin verran vuodentakaisesta. Kymenlaaksossa työttömien määrä väheni neljällä prosentilla, mutta Etelä-Karjalassa määrä nousi prosentin verran vuoden 2022 helmikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski alueella eniten Kouvolan seutukunnassa (-5 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli helmikuun aikana avoinna 2762, mikä on 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, tammikuu 202321.2.2023 08:16:47 EET | Tiedote

Työttömyyden kehitys Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa näyttää edelleen hyvältä. Työttömyysluvut ovat tammikuun mittaushistorian matalimmat (tilastot vuodesta 2006 alkaen). Kymenlaaksossa työttömyys väheni kahdeksan prosentin ja Etelä-Karjalassa kolmen prosentin verran vuoden 2022 tammikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski erityisesti Kouvolan seutukunnassa (-11 %). Uusien avointen työpaikkojen lukumäärä Kaakkois-Suomessa on tammikuisen mittaushistorian toiseksi suurin heti vuoden 2022 tammikuun jälkeen, jolloin työpaikkoja oli avoinna peräti 5085.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme