Valtiokonttori

Valtiokonttori järjestää valtion viitelainan huutokaupan 18. tammikuuta

Jaa

Huutokauppa on osa valtion pitkäaikaista lainanottoa, ja sen määrä on enintään 1 000 miljoonaa euroa.

Huutokaupattavan lainan tiedot

15.9.2026 erääntyvä laina:
Kuponkikorko: 0,000 %
Huutokaupattava enimmäismäärä: 1 000 miljoonaa euroa

Huutokaupassa Valtiokonttori laskee liikkeeseen lisäerän aikaisemmin liikkeeseen laskettuun sarjaobligaatioon. Huutokauppaan voivat osallistua vain päämarkkinatakaajapankit. 

Valtiokonttori julkaisee huutokaupan tulokset pian tarjousajan päättymisen jälkeen. Tulokset julkaistaan myös sivustolla valtionvelka.fi

Valtion velanoton toteutus vuonna 2022

Hallituksen talousarvioesityksen mukaan nettolainanoton määrä on 6,9 miljardia euroa vuonna 2022. Erääntyvän valtionvelan määrä on 21,6 miljardia euroa. Bruttolainanoton tarve on yhteensä 28,5 miljardia euroa. Valtion varainhankinnan strategia pysyy samanlaisena kuin vuonna 2021 varainhankinnan määrien ollessa hyvin samaa luokkaa.

Noin 60 % vuoden tarvittavasta bruttolainanotosta toteutetaan pitkäaikaisella varainhankinnalla ja loput lyhytaikaisilla velkasitoumuksilla. Vuonna 2022 aiotaan laskea liikkeeseen kolme uutta euromääräistä viitelainaa, joista ensimmäinen todennäköisesti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue lisää velanoton näkymistä valtionvelka.fi -sivustolta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

apulaisjohtaja Anu Sammallahti, puh. 0295 50 2575, etunimi.sukunimi(at)valtiokonttori.fi
rahoituspäällikkö Mika Tasa, puh. 0295 50 2552, etunimi.sukunimi(at)valtiokonttori.fi

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Lue lisää työstämme: valtionvelka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme