Valtiokonttori

Valtiokonttori kannustaa pienyrityksiä hakemaan sulkemiskorvausta

Jaa

Pienet alle 50 työntekijän yritykset ovat löytäneet sulkemiskorvauksen varsin hyvin. Korvauksen haku Valtiokonttorista on ollut nyt auki kuukauden.

”Toivomme, että kesän kiireistä huolimatta yritykset ehtisivät lähettämään hakemuksia jatkossakin. Hakemusten käsittelyajat vaihtelevat tapauskohtaisesti, mutta korvauksen myöntöprosentti on erittäin korkea. Yli 90 prosenttia päätöksen saaneista yrityksistä on saanut sulkemiskorvausta,” kertoo palvelujohtaja Mari Selviranta Valtiokonttorista. 

Sulkemiskorvaus koskee yleisesti asiakkaille avoimia ravintola- ja anniskelutiloja, ei kuitenkaan henkilöstö- tai tilausravintoloita. Lisäksi kuntosalit ja muut liikuntapaikat, jotka joutuivat olemaan suljettuina aluehallintoviraston määräyksestä, voivat myös olla oikeutettuja sulkemiskorvaukseen. Korvausta voi hakea sulkemisajalta, vaikka yritys olisi ennen sitä ollut auki rajoitetusti. 

Sulkemiskorvauksen hakuaika päättyy tämänhetkisen tiedon mukaan elokuun lopussa. 

Sulkemiskorvausta on maksettu jo yli 41 miljoonaa euroa 

Ensimmäisen hakukuukauden aikana sulkemiskorvausta haki yhteensä 4352 yritystä. Kaiken kaikkiaan korvausta on maksettu yhteensä jo 41,6 miljoonaa euroa. Eniten korvausta on haettu ravitsemistoiminnan ja urheilutoiminnan sekä huvi- ja virkistyspalvelujen toimialoilta. Tämä näkyy myös päätöksissä, sillä tukea on tähän mennessä maksettu eniten ravitsemistoiminnan alalle. Alueellisesti korvausta on maksettu eniten Uudellemaalle. 

Tarkempia sulkemiskorvauksen tilastotietoja löytyy Valtiokonttorin verkkosivuilta osoitteesta valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaustilastot. 

Sulkemiskorvausta myös keskisuurille ja suurille yrityksille 

Keskisuurille ja suurille yrityksille suunnattu sulkemiskorvaus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.7. ja haku Valtiokonttorissa avautuu heinäkuun puolivälissä. Lakiehdotuksen mukaan keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvaus koskee yrityksiä ja konserneja, joissa on vähintään 50 työntekijää ja jotka on määrätty suljettavaksi lain tai viranomaisen päätöksellä. 

Korvaukseen oikeutettuja yrityksiä ovat ravintolat ja muut ravitsemisyritykset, jotka suljettiin keväällä tilapäisesti asiakkailta majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetulla lailla, tai aluehallintoviraston tartuntatautilain nojalla sulkemat liikunta- ja urheilutilat ja kuntosalit, yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät sekä sisäleikkipuistot.

Lisätietoja 

Mari Selviranta, palvelujohtaja, puh. 0295 50 2015  

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. 0295 50 2950 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme