Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Valtion pääsopijajärjestöt: Sopimusneuvotteluissa tavoitteena kiky-tuntien poisto, palkankorotukset sekä parannuksia työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen

Jaa

Valtion pääsopijajärjestöt Ammattiliitto Pro, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoivat tänään 7. helmikuuta neuvottelupöydässä sopimuskierroksen tavoitteensa.

Palkansaajia edustavien pääsopijajärjestöjen yhteiset tavoitteet liittyvät palkattomien talkootuntien poistoon, palkankorotuksiin ja sopimustekstien parannuksiin.

Viesti kolmen järjestön jäseniltä on selvä: Talkootyöt on tehty ja kiky-tunneista on luovuttava.

- Kiky-pidennykset hiertävät kovasti. Lisäksi julkisella sektorilla, kuten valtiolla, jäseniä rokotettiin kolmen vuoden ajan lomarahaleikkauksilla kilpailukykysopimuksen yhteydessä, järjestöjen neuvottelijat muistuttavat.

Järjestöt painottavat, että valtion on tulevaisuudessa oltava houkutteleva työnantaja ja kyettävä rekrytoimaan parhaat osaajat entistä kovemmin kilpailluilta työmarkkinoilta.

- Palkankorotusten tulee olla ostovoimaa turvaavia ja vähintään teollisuuden aloilla saatujen korotusten mukaisia.

Työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen keskiöön

Järjestöt haluavat palvelussuhteen ehtoihin parannuksia, joilla vastataan muuttuneen työelämän tarpeisiin, edistetään työhyvinvointia sekä työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. 

Neuvotteluissa haetaan parannuksia työaikamääräyksiin, isyysvapaan palkallisen ajan pidentämistä, tilapäisellä hoitovapaalla lapsen ikärajan nostamista kymmenestä kahteentoista ikävuoteen sekä omaishoitovapaata.

Valtion pääsopijajärjestöt edustavat 75 000 valtion palveluksessa olevaa virkamiestä ja työntekijää. Sopimus päättyy 31. maaliskuuta. Jos neuvottelutulosta ei ole syntynyt 1. huhtikuuta mennessä, siirrytään sopimuksettomaan tilaan, jossa työpaikoilla sovelletaan vanhoja virka- ja työehtosopimuksia, kunnes uusi sopimus on valmis.

Lisätietoja

Kristian Karrasch
neuvottelupäällikkö
JHL
040 728 9046

Niko Simola
johtaja, julkinen sektori
Ammattiliitto Pro
040 566 8517

Jonne Rinne
puheenjohtaja, JUKOn valtion neuvottelukunta
050 3998795 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme