Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Valtiotieteiden tohtori Keiju Vihreäsalo paljastaa uutuuskirjassaan rakkauden lähdekoodin

Jaa

Keiju Vihreäsalo on valtiotieteiden tohtori, kouluttaja ja kirjoittaja, joka kiinnostui rakkaudesta, kun kaikki ei omassa elämässä sujunut ihan odotusten mukaisesti. Hänen uutuuskirjansa Jotta voisin rakastaa sopii kaikille, jotka haluavat löytää rakkauden.

Jokainen haluaa rakastaa ja olla rakastettu, mutta miksi toisen kohtaaminen on toisinaan elämän suurin haaste?

Kirjoittaja Keiju Vihreäsalo on entinen yliopistotutkija, joka rakkaudessa rikkouduttuaan päätti oppia rakastamaan aiempaakin syvemmin, vahvemmin ja todemmin.

“Halusin ymmärtää rakkautta ja kaikkea, mikä estää kohtaamasta toista ihmistä rakkaudessa”, Keiju kertoo. Hänen kirjansa Jotta voisin rakastaa kuljettaa lukijan sydämen särkymisestä eheyteen ja rakkauteen.

Täytyy olla turvassa voidakseen rakastaa

Vihreäsalo painottaa kirjassaan rakkauden ja pelon välisiä mekanismeja.

“Ongelmat rakkaudessa syntyvät tilanteissa, joissa on epäselvää, olemmeko uhattuina vai turvassa. Rakkaus vaatii avautumista ja lepotilaa, kun taas pelko ja turvan varmistaminen vaativat sulkeutumista ja suojautumista”, Keiju painottaa.

Hänen mukaansa rakkauden ja pelon välillä täytyy olla tasapaino, sillä suojautumisen tilassa rakkaus ei ole mahdollista. Jotta voi rakastaa, täytyy olla varma, että on turvassa.

Aiemmin Keijulta on julkaistu väitöskirja Ydinperheen politiikka (2009). Hän on kirjoittanut myös lukuisissa tieteellisissä julkaisuissa ja kokoomateoksissa perhetutkimuksen sekä seksuaalikasvatuksen ja -politiikan teemoista. Keiju Vihreäsalo oli 10 muun Hidasta elämää -sivuston kirjoittajan kanssa kirjoittamassa Lasten oppeja äideille -kirjaa (Otava 2018).

Arvostelukappaleet: arvostalukappale@otava.fi

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Keiju Vihreäsalo c Otava / Arto Wiikari
Keiju Vihreäsalo c Otava / Arto Wiikari
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 20196.3.2019 12:26:11 EETTiedote

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin Lähemäeltä Helsinkiin ja edelleen Brysseliin. Kirjassa uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin. Muistelmat ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli ensimmäinen suomalainen komissaari. Toinen osa seurannee, kun tehtävät Euroopassa ovat päättyneet. ”Kuuluin sodanjälkeisten sukupolvien nuorimpiin, ja siksi nämä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme