Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtorin Mopa-kehittämisen tavoitteena rakentaa toimivat edellytykset ja sujuva käyttäjäkokemus monipaikkaiseen työhön

Jaa

Valtori on mukana mahdollistamassa valtiolla tehtävää sujuvaa monipaikkaista työtä. Valtori on nyt laatinut tarkemmat tavoitteet sille, millaisen monipaikkaisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseen se palvelujensa avulla tähtää. Samalla tavoitteet ohjaavat palvelukehitystä toteuttamaan tätä kokemusta.

”Monipaikkainen työ onnistuu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin palvelujen avulla jo nyt monissa tilanteissa hyvin. Myös nyt asettamamme monipaikkaisuuden tavoitteet toteutuvat jo osittain, mutta kehitettävääkin vielä on”, toteaa Mopa-ohjelman ohjelmapäällikkö Mikael Jokela Valtorista. Tavoitteet koskevat sekä toimialariippumattomia Tori- että turvallisuusverkon Tuve-palveluja.

Kohti entistäkin parempaa käyttäjäkokemusta

Valtori haluaa osaltaan mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat valita työskentelypaikkansa työnantajan hyväksymistä paikoista, jolloin tyytyväisyys lisääntyy ja toimintakyky paranee. Käyttäjäkokemukseen liittyvät tavoitteet koostuvat seuraavista osista:

  • Käyttäjä voi tehdä työtä siellä, missä sitä on tarkoituksenmukaisinta tehdä.
  • Käyttäjä voi valita työhönsä parhaiten toimivan välineen, eikä väline rajoita käytettävissä olevia palveluita tai niiden laatua.
  • Käyttäjä saa Valtorilta tukea tehokkaan monipaikkaisen työn tueksi.
  • Asiakkaan itsenäistä asiointia sujuvoitetaan digitaalisilla kanavilla ja automaatiolla.
  • Yhteiskäyttötiloista on helposti saatavilla käyttäjän tarvitsemat peruspalvelut.

Palvelut ja teknologia mahdollistamassa monipaikkaista työtä

Valtorin tavoitteena on kaikissa monipaikkaisen työn tilanteissa toimivat palvelut, jotka lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja kustannustehokkuutta. Palveluihin ja teknologiaan liittyvät tavoitteet koostuvat seuraavista osista:

  • Monipaikkaisen työn palveluja kehitetään yhdessä.
  • Kaikessa Valtorin palvelukehityksessä huomioidaan monipaikkaisen työn konsepti.
  • Asiakkaat voivat ottaa käyttöön uusia pilvipalveluihin perustuvia moderneja Valtorin palveluja.
  • Monipaikkainen työ lisää kustannustehokkuutta koko valtionhallinnossa.

Monipaikkaisuuden tavoitteet ovat osa Mopa-konseptia

Monipaikkaisuuden tavoitteet liittyvät osaksi Mopa-konseptia. Konsepti kuvaa tarkemmin monipaikkaisen työn asiakastarpeita ja Valtorin palvelujen edellytyksiä vastata näihin tarpeisiin sekä kehityskohteita palveluissa. Valtori työstää konseptia parhaillaan Mopa-ohjelmassa ja kertoo siitä lisää kevään kuluessa. 

Jokainen virkahenkilö työskentelee oman organisaation ohjeiden, käytettävään tietojärjestelmään liittyvien vaatimusten ja työskentelytilan turvallisuusluokituksen mukaisesti. Monipaikkaista työtä tehdään aina näiden reunaehtojen puitteissa, eivätkä monipaikkaisuuden tavoitteet muuta sitä.

Lisätietoa:

mopa-ohjelma@valtori.fi 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme