Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi Koivusaaren asemakaavan muutoksen

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 8. syyskuuta Lauttasaaren Koivusaaren asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisun tavoitteena on, että Koivusaareen rakennetaan uusi asunto- ja työpaikka-alue metroaseman ympärille.

Havainnekuva Koivusaaresta. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy
Havainnekuva Koivusaaresta. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy

Koivusaaren kaavaratkaisu koskee Koivusaaren maa-aluetta, ympäröivää merialuetta, Länsiväylää ja maapenkereitä Koivusaaren itä- ja länsipuolella. Lisäksi alueeseen kuuluvat Länsiväylän reunustat tien ja korttelialueiden välissä Katajaharjun sillalle asti.

Kaavaratkaisussa on huomioitu se, että kaikista suunnitelluista asunnoista ja työpaikoista olisi kävelyetäisyys metroasemalle. Asunnot, työtilat ja julkiset ulkotilat aukeavat vaihteleviin merellisiin ympäristöihin.

Merelliset toiminnot ovat osa Koivusaaren suunniteltua identiteettiä, ja kaavaratkaisussa alueen luontoarvot on huomioitu. Alueella olevat luonnonrannat, avokalliot ja pääosa täysikasvuisesta puustosta sekä yksi Helsingin suurimmista siirtolohkareista säilyvät. Koivusaaren eteläkärjen suojeltu rantaniitty säilyy luonnonvaraisena. 

Kaavaratkaisun toteuttaminen tuo alueelle noin 5 000 asukasta lisää ja työpaikkoja noin 3 300–4 000.

Kyselytunnilla keskusteltiin soten rekrytointisopimuksista ja kokoontumisrajoituksista

Kokouksen alussa pidettiin valtuutettujen kyselytunti. Kyselytunnilla apulaispormestari Daniel Sazonov vastasi valtuutettu Sinikka Vepsän (SDP) kysymykseen Helsingin kaupungin ja yksityisten sote-palvelutuottajien rekrytointisopimuksesta. Pormestari Juhana Vartiainen vastasi valtuutettu Tuomas Rantasen (Vihr.) kysymykseen kulttuuri- ja tapahtuma-alan kokoontumisrajoituksista.

Kyselytunnin keskustelu on nähtävissä valtuuston kokouksen tallenteella Helsinki-kanavalla.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti perua valtuuston 20. lokakuuta kokouksen ja kokoontua sen sijaan keskiviikkona 13. lokakuuta. Myös 6. lokakuuta kokouksen aloitekäsittely päätettiin perua.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva Koivusaaresta. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy
Havainnekuva Koivusaaresta. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy
Lataa
31. kaupunginosa Lauttasaari / Koivusaari, havainnekuva. Kuva: Helsingin kaupunki, asemakaavoitus
31. kaupunginosa Lauttasaari / Koivusaari, havainnekuva. Kuva: Helsingin kaupunki, asemakaavoitus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ekologinen kompensaatio ei estä luontokatoa – luontoa hävittävien hankkeiden hyvitykset eivät ole kattaneet heikennyksiä22.9.2021 09:32:25 EEST | Tiedote

Tuoreet tutkimukset osoittavat, ettei ekologisesta kompensaatiosta, eli elinympäristöhotelleista tai luontoa hävittävien hankkeiden hyvitysjärjestelmistä ole uudeksi keinoksi luontokadon estämiseen. Epäonnistumiset johtuvat yhteisten pelisääntöjen, ohjeiden, velvoitteiden ja seurannan puutteesta sekä kohteiden biodiversiteetin virhearvioinneista. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Ekologinen kompensaatio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme