Espoon kaupunki - Esbo stad

Valtuusto juhlistaa Espoon 50 vuotta kaupunkina: Tervetuloa seuraamaan!

Jaa

Espoon valtuusto kokoontuu 22.8. juhlakokoukseen Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlan kunniaksi. Ohjelmassa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja kaupunkien ja kaupunkiyhteisöjen nykypäivästä ja tulevaisuudesta.

Juhlakokousta voi seurata joko valtuustotalossa tai netin kautta suorana. Tilaisuus tulee myös tallenteena katsottavaksi.

”Kaikki espoolaiset ovat lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan juhlapuheenvuoroja”, valtuuston puheenjohtaja Jarno Limnéll toivottaa.

Valtuuston puheenjohtajan puheenvuoron lisäksi ohjelmassa kuullaan Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kososen, piispa Kaisamari Hintikan sekä Espoon kaupunginjohtajana 1985–1995 toimineen kaupunkineuvos Pekka Löyttyniemen puheenvuorot. Ne käsittelevät kestävää kasvua, yhteisöllisyyttä ja elävää tulevaisuuden kaupunkia.

”Yhteisöllisyyden merkitys korostuu näinä epävakaina maailmanpolitiikan aikoina, ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman lähipiirinsä turvallisuuden tunteeseen”, puheenjohtaja Jarno Limnéll sanoo.

Valtuuston kokous alkaa klo 17.30 nimenhuudolla. Juhlaohjelma käynnistyy noin klo 17.40. Valtuusto siirtyy käsittelemään varsinaisia kokousasioita klo 19.30 alkaen.

Espoon kasvutarina on uniikki

”Kaupungiksi tulon 50-vuotisjuhla on yksi etappi Espoon kasvutarinassa”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Kaupunki on kasvanut suureksi, mutta Espoon verkostomaisen rakenteen vahvuus on se, että kaupunki on edelleen luonnonläheinen ja turvallinen samalla, kun palvelut ovat lähellä. Espoolaisille tärkeät asiat kuten lähiluonto, turvallisuus, osaaminen ja hyvinvointipalvelut näkyvät Espoo-tarinassa eli kaupungin strategiassa arvoista lähtien.

”Tarinamme on aivan uniikki. Espoo on muutama vuosi sitten arvioitu Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi, ja rakennamme jatkossakin kestävää Espoota, jotta kaikki espoolaiset saisivat kasvaa ja elää turvallisessa ja hyvinvoivassa maailmassa. Onnistuminen on edellyttänyt – ja edellyttää – meiltä innovatiivisuutta. Valmiita ratkaisuja tai malleja ei useinkaan ole ollut, vaan meidän on täytynyt kehittää niitä yhdessä asukkaiden, yritysten, oppilaitosten ja yliopistojen kanssa”, Mäkelä kuvaa ja jatkaa: ”Myös tulevaisuuden kestävää Espoota rakennetaan yhdessä.”

Espoo juhlii -viikkoa vietetään 22.–27.8.

Valtuuston juhlakokous on osa Espoo juhlii -viikon ohjelmaa. Juhlaviikko avataan maanantaina ja yhteinen ilonpito jatkuu aina lauantain perinteiseen Espoo-päivään saakka. Espoo-päivän tapahtumat ovat perinteiseen tapaan maksuttomia. Tervetuloa mukaan!
Koko viikon ohjelma: espoopäivä.fi

--

Valtuuston esityslistat

Seuraa valtuuston kokousta verkossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme